Ce spune dr. Mihaela Bilic despre alcool

În cadrul CSID.RO Live, am stat de vorbă cu dr. Mihaela Bilic despre alcool și despre impactul acestuia asupra sănătății.

Pentru că tocmai a trecut vara, iar aceasta a venit la pachet și cu vacanțe și multe petreceri, am vrut să aflăm ce părere are medicul primar nutriționist Mihaela Bilic despre alcool.

„La capitolul „alcool”, este un lucru indiscutabil și îl recunosc chiar dacă sunt nutriționist. Este vorba despre efectul de bună dispoziție și de relaxare. Acest efect este mult mai puternic și mai eficient decât al mâncării la același număr de calorii. Într-un pahar de șampanie, prosecco sau vin, avem 125 de ml și 80 de calorii. În momentul în care consumăm un pahar sau două, dar nu mai mult, reușim să ne relaxăm.

Dacă am apela la mâncare pentru același efect, am avea nevoie de un număr de calorii de cinci, șase ori mai mare. Deci alcoolul funcționează mai bine decât mâncarea.

Recomand vara un mic truc: puneți în vinul rose și cel alb multă gheață. În felul acesta, veți bea o cantitate mare de apă. De altfel, pentru a ajuta ficatul să metabolizeze alcoolul și să-l elimine din organism, pentru fiecare pahar de alcool trebuie să bem două de apă.

Astfel, în momentul în care diluăm vinul alb sau rose cu gheață, avem și un volum mai mare și multă apă” spune dr. Mihaela Bilic despre alcool.

Mai multe informații pe care le oferă dr. Mihaela Bilic despre alcool puteți accesa în materialul video!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Mihaela Bilic - Medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați și căutați nutriționiști din țară. De profesie medic, ea a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în anul 1996. Și-a efectuat rezidenţiatul în Secţia de Diabet şi Boli de Nutriţie a Spitalului ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult