Carbohidrați: află dacă poți renunța la aceștia de la dr. Mihaela Bilic!

Mâncâm sau nu carbohidrați? Află care este părerea medicului primar nutriționist Mihaela Bilic în privința consumului de carbohidrați!

Despre carbohidrați s-au scris și se scriu numeroase cărți, lucrări științifice, articole, pentru că interesul tuturor pentru această grupă de macronutrienți este major. Există trei tipuri importante de maconutrienți esențiali pentru buna funcționare a organismului uman: carbohidrați, proteine și grăsimi.

Carbohidrații sunt prezenți în diverse forme în multe alimente din dieta omului modern. Fie că vorbim de cereale integrale, pâine, legume, leguminoase, fructe, cartofi, orez, dulciuri concentrate și lactate, toate acestea conțin carbohidrați în diverse tipuri și concentrații.

Carbohidrații sunt surse importante de glucoză pentru organismul uman, ceea ce îi face de nelipsit într-o dietă echilibrată. Proporția de carbohidrați într-un regim alimentar echilibrat ar trebui să varieze între 45 și 65 la sută. Însă acești carbohidrați ar trebui să provină din alimentele care îi furnizează pe cei cu absorbție lentă.

Când vorbim însă de îngrășare și cure de slăbire, carbohidrații pot fi făcuți responsabili pentru acumularea de kilograme în plus. Aceasta mai ales dacă vorbim de carbohidrații cu absorbție rapidă din zahăr, miere, sucuri de fructe.

Multe dintre curele de slăbire au astăzi la bază reducerea drastică a carbohidraților cu absorbție rapidă, dar cu păstrarea celor cu absorbție lentă. De altfel, carbohidrații cu absorbție lentă sunt recomandați și persoanelor cu diabet tocmai pentru a ține valorile glicemiei sub control.

Ce spune Mihaela Bilic despre carbohidrați?

Pentru a afla cât este de important să avem carbohidrați în dietă, am stat de vorbă cu medicul primar nutriționist Mihaela Bilic. Celebrul nutrițonist explică pe larg valoarea carbohidraților și cum ar trebui să arate o farfurie sănătoasă din punct de vedere nutritiv.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Mihaela Bilic - Medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați și căutați nutriționiști din țară. De profesie medic, ea a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în anul 1996. Și-a efectuat rezidenţiatul în Secţia de Diabet şi Boli de Nutriţie a Spitalului ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult