Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: estetica dentară, trend sau necesitate?

Asist. univ. dr. Ștefania Iancu, dentist în cadrul Clinicii "Prof. dr. Barbu", trece în revistă beneficiile procedurilor din estetica dentară, secretele unui zâmbet frumos și sănătos.
  • Publicat:
  • Actualizat:

La ora actuală, estetica dentară este o componentă importantă din medicina stomatologică. Cu ajutorul procedurilor dentare tot mai performante, cu rezultate tot mai rapide, medicii redau pacienților zâmbetul perfect. Pe lângă aspectul frumos al dinților pe care și-l dorește oricine, medicii dentiști se asigură că pacienții se bucură în primul rând de dinți sănătoși, sută la sută funcționali.

„În primul rând, estetica dentară este în strânsă legătură cu o bună funcționalitate. Pe lângă bucuria de a se vedea în oglindă și de a avea mai multă încredere de sine, pacienții se bucură și de alte avantaje. De exemplu, ne spun că mănâncă mult mai bine, că vorbesc mult mai bine. Deși la ora actuală, se consideră că este un trend, estetica dentară este strâns îmbinată cu necesitatea unei bune sănătăți dentare.

Există și o componentă psihologică în ceea ce privește rezultatul final pe care și l-au dorit dintotdeauna. Dar în același timp sunt priorități precum masticația de care se bucură mult mai bine decât înainte de tratament.

Vorbim cu pacientul despre așteptările sale estetice, dar întotdeauna conducem tratamentul către o bună sănătate a articulațiilor, dinților și a reconstrucției zonelor care sunt prioritare masticației. Acestea sunt zonele din spatele danturii, zonele molarilor” spune asist. univ. dr. Ștefania Iancu, dentist în cadrul Clinicii „Prof. dr. Barbu” din București.

Mai multe informații despre procedurile din estetica dentară care vă pot ajuta să aveți dinți frumoși și sănătoși puteți accesa în materialul video!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult