Andreea Săvulescu, exerciții de amplificare a încrederii de sine

Invitată în podcastul „Altceva” cu Adrian Artene, Andreea Săvulescu, psihoterapeut, a vorbit despre exercițiile pe care le putem face pentru a amplifica încrederea de sine.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Invitată în podcastul „Altceva” cu Adrian Artene, Andreea Săvulescu, psihoterapeut, a vorbit despre exercițiile pe care le putem face pentru a amplifica încrederea de sine.

Multe persoane apelează la fuga de cunoaștere și recunoaștere și ajung să se refugieze în diferite adicții precum jocurile pe calculator, alcoolul, shopping-ul sau chiar sala, acestea fiind factori care ne ajută să evităm dialogul cu propria persoană.

„Sunt multe fațete ale emoțiilor noastre. Lucrul în oglindă poate fi o variantă. Nu este suficient să facem ceva doar ceva. E important să abordăm lucrurile holistice, în sensul în care, dacă sunt situații de acest gen: adicții, dureri profunde, ele vin ca un mecanism de autoliniștire”, spune psihoterapeutul.

Unul dintre exercițiile pe care le putem face este exercițiul în oglindă. De asemenea, putem cere ajutor specializat (psiholog, psihiatru) pentru că în felul acesta creăm o echipă, mai ales dacă adicția este una care nu poate fi controlată.

Alte exerciții menționate de specialst sunt cititul, timpul pe care-l luăm pentru noi, să ne relaxăm pe toate planurile. Nu este suficient să ne rezumăm la un singur lucru.

„Și masajul este foarte bun. Meditația, să ascultăm o muzică, rugăciunea este extraordinară”, a spus Andreea Săvulescu în podcast-ul „Altceva” cu Adrian Artene.

Urmărește interviul integral pe canalul de Youtube.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Andreea Săvulescu - Psihoterapeut
Andreea Săvulescu este psiholog clinician cu drept de liberă practică, psihoterapeut de formare cognitiv comportamentală, coach pentru femei şi autor al cărţilor „Trăieşte autentic! Descoperă secretul fericirii” şi „Ziua în care m-am iubit cu adevărat”. "Îmi place să scriu. ...
citește mai mult