5 beneficii ale consumului de bame

Află care sunt avantajele consumului de bame, deși acestea nu sunt pe placul tuturor!
  • Publicat:

Toată lumea a auzit de bame, însă foarte puține persoane le consumă. Deși sunt prezente în multe mâncăruri tradiționale din sudul SUA, Orientul Mijlociu sau Grecia, bamele nu au o reputație tocmai bună pentru că trebuie gătite într-un anume moment.

Aceasta ca să nu fie țepoase sau mucilaginoase. Bamele sau Abelmoschus esculentus fac parte din familia de plante din care face parte și nalba. De la bame se consumă doar fructele necoapte care se pot sota, mura sau se pot adăuga în diverse tocănițe.

Chiar dacă sunt mucilaginoase, bamele au o mulțime de beneficii, unele derivând din mucilagiu. Iată câteva dintre acestea:

  • Structura vâscoasă a bamelor poate ajuta la eliminarea colesterolului;
  • Bamele au vitaminele A și C, antioxidanți care ajută în combaterea riscului de cancer;
  • Bamele conțin magneziu și vitamina K, alături de folat și B6;
  • Consumul de bame este bun și pentru glicemie. Anumite studii arată că aceasta crește mai puțin după o masă cu bame;
  • Bamele sunt surse bune de proteine, de fibre și au doar 33 de calorii la suta de grame.

Iată câteva motive pentru a da o șansă bamelor, care se pot combina cu sucul de roșii, se pot pune într-un ghivechi de legume sau alături de paste!

Pentru mai multe informații de nutriție sănătoasă și slăbire, vă puteți abona și la canalele noastre de youtube, insta și tik tok!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult