Vorbeşti tot timpul numai despre tine? Eşti mult mai expusă riscului de a cădea în depresie

Persoanele care obişnuiesc să se victimizeze tot timpul, punându-şi propria persoană pe primul loc în schimbul celorlalţi, este mult mai probabil să sufere de depresie şi anxietate. Potrivit specialiştilor, astfel de oameni caută tot timpul să le demonstreze celor din jur calităţile lor şi caută în permanenţă atenţia cuiva.
  • Publicat:
Vorbeşti tot timpul numai despre tine? Eşti mult mai expusă riscului de a cădea în depresie

Persoanele care obişnuiesc să se victimizeze tot timpul, punându-şi propria persoană pe primul loc în schimbul celorlalţi, au un risc mai mare să sufere de depresie şi anxietate. Potrivit specialiştilor, astfel de oameni caută tot timpul să le demonstreze celor din jur calităţile lor şi caută în permanenţă atenţia cuiva.

Cercetătorii germani de la Universitatea Kassel, conduşi de doctorul Johannes Zimmerman, au întrebat 15 bărbaţi şi 103 femei despre stilul lor de viaţă, majoritatea dintre participanţi fiind trataţi simultan pentru depresie şi tulburări de anxietate, iar răspunsurile care au inclus frecvent folosirea pronumelui la persoana întâi singular s-au dovedit a fi tocmai acele cazuri severe de depresie, care cu greu răspundeau la tratamentele specifice.

În schimb, subiecţii care au răspuns adeseori la plural, deci cu “noi”, sunt mult mai sociabili şi relaţionează mai uşor cu cei din anturaj, prezentând în acelaşi timp o mai bună complianţă la tratamentul antidepresiv.

Pentru a preveni stările depresive, medicii recomandă exerciţiile fizice zilnice, care nu numai ca vă menţin în formă, ci asigură energia şi încrederea necesare pentru trece cu bine de orice obstacol apărut pe parcursul zilei.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân