Vitamina care poate reduce cu peste 50% riscul de scleroză multiplă

  • Publicat:
Vitamina care poate reduce cu peste 50% riscul de scleroză multiplă

Potrivit cercetatilor, vitamina D joacă un rol deosebit de important în reducerea riscului de scleroză multiplă. Iată și explicația!

Scleroza multiplă: ce este, simptome

Scleroză multiplă este o boală ce afectează creierul, măduva spinării și nervii optici. Este o maladie autoimună, în care sistemul imunitar atacă mielina – teaca ce de formează în jurul fibrelor nervoase pentru a le proteja – provocând astfel întreruperi ale semnalelor în sistemul nervos central (în comunicare, mai exact).

Pacienții cu scleroză multiplă au semnalat simptome precum:

  • furnicături
  • schimbări de dispoziție
  • probleme de memorie, de concentrare
  • amorțeală
  • durere
  • oboseală
  • orbire/paralizie în cazuri extreme

Ce legătură există între nivelul de vitamina D și scleroza multiplă

Persoanele cu un nivel mai mare de vitamina D în sânge sunt mai puțin expuse la apariția sclerozei multiple, potrivit unui studiu din 2018 realizat de Neurology and Therapy.

Femeile (îndeosebi) care consumă aproximativ 700 unități de vitamina D/zi au o incidență a bolii cu 33% mai mică decât cele care au consumat zilnic mai puțină vitamina D.

Citește și: Ce riști dacă iei mai mult de 10.000 UI de vitamina D?

Astfel, cercetările sugerează faptul că deficitul de vitamina D este prevalent la populațiile cu scleroză multiplă.

Cel mai bun mod de obține eficiența vitaminei D

O persoană obișnuită trebuie să consume 5.000 de unități de vitamina D3 (nu D2) zilnic.

Aportul de vitamina D luat din expunerea la soare poate fi insuficient. Nici alimentația nu este o sursă suficientă de vitamina D, spun medicii.

Așadar, lumina solară și mâncarea NU sunt modalități eficiente de a obține o cantitate adecvată de vitamina D (sau suficiente) și, prin urmare, ne rămâne o singură opțiune: suplimente de înalta calitate cu vitamina D.

Luând un supliment premium de vitamina D cu 5.000 UI de D3/zi, îi oferi corpului tău cea mai bună șansă posibilă de a atinge un nivel cu adevărat optim al vitaminei D.

Citește și: Vitamina D3 – multiple beneficii pentru organism

Surse: Nature Journal, National Library of Medicine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân