V-aţi întrebat vreodată cum cresc nucile de caju?

  • Publicat:
V-aţi întrebat vreodată cum cresc nucile de caju?

“Nucile” de caju nu sunt nuci şi nici seminţe, ci sunt fructele unui copac originar din Brazilia şi cresc la terminaţia unui fruct. 

„Nucile” sunt de fapt adevăratele fructe ale copacului şi cresc în continuarea fructului fals numit mărul de caju. Mărul caju este şi el comestibil şi poate fi consumat crud.

„Nucile” caju sunt protejate de o coajă tare şi au o formă ajungită şi arcuită, asemănătoare unei boabe de fasole. Cojile sunt îndepărtate întotdeauna înainte de a fi comercializate, deoarece conţin un compus numit acid anacardic care produce iritaţii ale pielii. Extras din cojile de caju, acidul este folosit în industria chimică pentru producţia de insecticide şi vopseluri.

Caju este o bună sursă de vitamine din complexul B şi minerale ca magneziu, zinc, mangan, fostor şi cupru, precum şi acizi graşi mononesaturati. În mod surprinzător, caju nu conţine colesterol şi are un raport foarte bun de grăsimi „bune” (aproximativ 82% din totalul de grăsimi) raportat la cele saturate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”