Un spital din Thailanda oferă viziere nou-născuţilor pentru a-i proteja de coronavirus

Un spital din Thailanda oferă viziere bebeluşilor pentru a se asigura că nu vor fi infectaţi cu coronavirus.
Un spital din Thailanda oferă viziere nou-născuţilor pentru a-i proteja de coronavirus
FOTO: shutterstock / Un spital din Thailanda oferă nou-născuţilor viziere pentru a-i proteja de coronavirus

Un spital din Thailanda face un pas înainte pentru a se asigura că nou-născuţii nu vor fi infectaţi cu noul coronavirus. Imaginile capturate în interiorul unei maternităţi din Bangkok arată cum bebeluşii poartă viziere şi sunt ţinuţi în braţe de către asistente care, la rândul lor sunt purtătoare de viziere.

Personalul spitalului speră că aceste metode de protecţie le va linişti pe proaspetele mămici în privinţa siguranţei copiilor lor, informează BBC Thailanda potrivit publicaţiei The Cut din New York. În timp ce aceste viziere vor proteja bebeluşii de contactul direct, tuse sau strănut, sunt purtate doar atunci când este absolut necesar. Mai exact, în momentul în care nou-născuţii sunt externaţi şi duşi acasă de către părinţi, altfel nu ar putea fi igienice.

”Ceea ce ne preocupă cel mai mult este siguranţa”, a menţionat spitalul într-un comunicat în social media.

Tot la începutul lunii aprilie, un alt spital din Thailanda a transmis că în momentul externării, nou-născuţii primesc viziere pentru a-i proteja.

”Avem măsuri de prevenţie în plus pentru cei mici şi prieteni”, notează pe Facebook spitalul Samutprakarn din Paolo, menţionând că aceste viziere ”pot fi folosite pentru călătorii şi protecţie”. De asemenea, personalul spitalului nu recomandă ca bebeluşii să poarte măştile ”tot timpul”.

Deşi cel mai afectaţi sunt vârstnicii cu vârste de 65 de ani sau mai mari, virusul COVID-19 poate infecta şi provoca decese în rândul persoanelor de orice vârstă. La începutul lunii aprilie s-a anunţat că un bebeluş în vârstă de şase săptămâni din Connecticut a decedat după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus.

”Ţi se rupe inima pur şi simplu. Credem că este cel mai mic sufleţel pierdut în urma complicaţiilor de COVID-19”, a transmis guvernatorul Ned Lamont din Connecticut.

Femeile însărcinate sunt şi ele expuse riscului din cauza sistemului imunitar slăbit, deşi cercetătorii nu pot vorbi despre transmiterea virusului de la mamă la făt.

”Întotdeauna este important pentru femeile însărcinate să se protejeze de boli”, reaminteşte Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor.

În Thailada au fost confirmate cel puţin 2,437 de cazuri de coronavirus şi 33 de decese, vineri 10 aprilie, potrivit datelor John Hopkins. La nivel mondial, există peste 1,6 milioane de cazuri confirmate şi cel puţin 101,732 de decese.

Alexandra Necsoiu
Alexandra Necsoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, alexandra.necsoiu@m.ro

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex