Vogue Italia, omagiu adus luptătorilor din linia întâi împotriva coronavirusului

Vogue Italia aduce un omagiu luptătorilor din linia întâi împotriva coronavirusului.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Vogue Italia, omagiu adus luptătorilor din linia întâi împotriva coronavirusului
FOTO: shutterstock / Vogue Italia, omagiu adus luptătorilor din linia întâi împotriva coronavirusului

Pentru prima dată în istorie, revista glossy Vogue Italia va apărea cu o copertă complet albă, ca omagiu pentru luptătorii din linia întâi împotriva coronaviruslui.

Vogue Italia vine cu o reacţie neaşteptată în contextul pandemiei de coronavirus cu un număr special pentru luna aprilie, publicaţia având pentru prima oară în istorie o copertă complet albă.

”Albul este, în primul rând, respect. Albul este renaştere, lumina de după întuneric, suma tuturor culorilor. Albul este uniforma celor care au salvat vieţi în timp ce le-au riscat pe ale lor. Este timpul şi spaţiul pentru gândit. Şi pentru a rămâne silenţioşi. Albul este pentru persoanele care ocupă acest timp şi spaţiu cu idei, gânduri, poveşti, versuri, muzică şi bunătate altora”, a declarat Emanuele Farneti, editor-sef al publicaţiei Vogue Italia. ”Este un reminder că după criza din 1929, hainele s-au transformat în alb, o culoare aleasă pentru a exprima puritatea prezentului şi speranţei pentru viitor. Mai presus de toate, albul nu înseamnă cedare, ci o pagină goală care poate fi umplută, prima pagină a unei noi poveşti despre început”, a continuat editorul.

În interiorul numărului de aprilie se regăsesc lucrări realizate într-o săptămână de 40 de artişti care au colaborat de-a lungul anilor cu celebra publicaţie. Reflectând asupra urgenţei, care a zruncinat industria, numărul include contribuţii ale personalităţilor din lumea modei precum Steven Klein, David Sims, Mert Alas şi Marcus Piggott, Joe McKenna, Bella şi Gigi Hadid, Collier Schorr, Glen Luchford, Paolo Roversi, Petra Collins, Willy Vanderperre, Olivier Rizzo şi Lindsey Wixson, care au realizat fotografii de acasă cu ei sau împreună cu familia şi prietenii, conectaţi online.

La crearea noului număr Vogue Italia pe timpul izolării au contribuit mai mulţi designeri din lumea modei precum Maria Grazia Chiuri, director creativ Dior, Miuccia Prada, Pierpaolo Piccioli, director creativ Valentino, Alessandro Michele, director creativ Gucci, Donatella Versace, Michael Kors, Stella McCartney, Alessandro Dell’Acqua, director creativ No. 21 şi Jerremy Scott.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân