Trucul pentru sănătate, după vârsta de 50 de ani. Durează doar 10 minute

Dacă-ți dorești ca după vârsta de 50 de ani să duci o viață sănătoasă, ia în considerare un obicei sănătos: aleargă zilnic.
  • Publicat:
Trucul pentru sănătate, după vârsta de 50 de ani. Durează doar 10 minute
Foto: envato

Dacă-ți dorești ca după vârsta de 50 de ani să duci o viață sănătoasă, ia în considerare un obicei sănătos: alergatul zilnic. Potrivit WebMD, cu cât înaintezi în vârstă, cu atât ești tentat să lași deoparte activitatea fizică. Află că activitatea fizică este crucială pentru sănătate, dar și cea mai sigură opțiune. Activitatea fizică te ajută să-ți menții musculatura și oasele puternice. De asemenea, menține sănătatea creierului și încetinește procesul de îmbătrânire. Așadar, ia-ți sticla cu apă, adidașii de alergat și bucură-te de beneficiile alergatului.

Alergatul este o activitate excelentă care ajută la îmbunătățirea sănătății inimii. Indiferent de vârsta pe care o ai, dacă o introduci în viața de zi cu zi este o alegere sănătoasă. Pentru persoanele de 50 de ani sau trecute de această vârstă este extrem de benefic să alerge și, mai mult, niciodată nu este prea târziu să o facă! Iar asta pentru că odată cu înaintarea în vârstă, nivelul de activitate fizică scade, mai ales dacă nu faci nimic în acest sens pentru a o menține. În plus, o sănătate cardiovasculară bună și rezistența devin extrem de importante, mai ales că bolile de inimă cresc dacă ești sedentar și nu mănânci corect.

Alergatul te ajută să ai mai multă energie

Dacă te întrebi ce beneficii are alergatul zilnic după vârsta de 50 de ani, cu siguranță putem menționa energia. Mulți indivizi sedentari se plâng că nu au atât de multă energie să facă sport, dar odată ce te apuci de această activitate vei începe să simți că-ți îmbunătățești nivelul de energie. Atunci când începi să alergi zilnic, te vei simți mai energic, mai vioi și vei trece cu ușurință prin activitățile zilnice. Dacă nu ai suficientă rezistență poți alerga 10-15 minute și vei vedea că un timp atât de scurt poate face minuni pentru sănătatea fizică și mentală.

Vei avea o dispoziție mai bună

Pe lângă faptul că-ți vei lua doza de energie, alergatul zilnic îți îmbunătățește dispoziția. Atunci când te implici în activități fizice precum alergatul, se elimină serotonină și endorfine, scrie WebMD. Aceste substanțe din creier sunt responsabile pentru buna dispoziție.

Alergatul îți îmbunătățește starea de sănătate

Alergatul cu regularitate îmbunătățește performanța, distanța pe care o parcurgi sau viteza, dar să nu uităm că îți vei pune sângele în mișcare și astfel vei îmbunătăți și sensibilitatea la insulină, nivelul colesterolului și alți markeri. Această formă de activitate fizică ajută și la reducerea tensiunii arteriale.

Vei avea o rezistență mai mare

Cu cât alergi mai mult și mai des, cu atât vei observa că rezistența ta se îmbunătățește.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân