Țara care caută să angajeze asistente medicale. Beneficii: Salarii de 3.500 de euro, chirie asigurată și facturi plătite

Oferă salariu uriaș față de România, plus chirie și facturi decontate.
  • Publicat:
Țara care caută să angajeze asistente medicale. Beneficii: Salarii de 3.500 de euro, chirie asigurată și facturi plătite
sursa foto: envato

Din lipsă de personal în domeniul sănătății, Norvegia a început deja să caute cadre medicale străine, prezentând oferte extrem de atrăgătoare în comparație cu alte țări. De exemplu, Italia se confruntă cu o adevărată migrație a asistentelor medicale, atrase de condiții de muncă mult mai bune. 

Țara care caută să angajeze asistente medicale

Norvegia este țara care se bucură de o excelentă infrastructură, iar multe dintre serviciile publice ale țării nordice sunt invidiate de lumea întreagă. În ultima perioadă, Norvegia a devenit una dintre cele mai atractive țări europene care oferă avantaje numeroase pentru personalul medical străin.

Antonio De Palma, președintele național al sindicatului asistentelor medicale Nursing Up, a declarat public că mulți asistenți medicali italieni au venit în Norvegia. Acesta a mai afirmat că aceste oportunități vin la pachet cu propuneri economice atractive.

Salariile sunt uriașe

În această țară, salariile pentru asistente medicale variază între 2800 și 3500 de euro net pe lună. De asemenea, unii angajatori acoperă în totalitate și cheltuielile legate de chirie și facturi, cel puțin șase luni.

Drept urmare, Norvegia este o destinație perfectă pentru asistentele și asistenții medicali care caută un loc de muncă cu numeroase beneficii și oportunități financiare semnificative.

Norvegia, preferată de cadrele medicale din Italia

„Norvegia deschide drumul către opțiuni interesante în viață”, a adăugat De Palma, subliniind că asistenții medicali italieni din domeniul sănătății sunt din ce în ce mai interesați de oportunitățile de muncă din Norvegia.

Citește și: Distrusă de Ozempic! Sharon Osbourne a ajuns să cântărească 45 de kilograme: „Aveți grijă!”

Contractele de muncă sunt toate pe termen nedeterminat, iar cunoașterea limbii norvegiene nu este o obligativitate.

Pe lângă salariile avantajoase, programul de lucru este de doar 37,5 ore pe săptămână. Avantajele suplimentare includ acoperirea costurilor de transport din Italia către orașe mari din Norvegia, precum Oslo, Bergen și Trondheim.

Citește și: VIDEO | Maternitatea Bucur, locul unde vibrează viața: medici dedicați, aparatură de top și terapii inovatoare. „Să facem parteneriat cu familia!”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân