Suplimentele care luptă împotriva bolii Alzheimer

Pacienții cu Alzheimer trebuie să consume suplimente cu omega-3 pentru a menține funcțiile memoriei, arată un studiu.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Suplimentele care luptă împotriva bolii Alzheimer
Foto: shutterstock / Suplimentul care luptă împotriva bolii Alzheimer

1 din 6 persoane cu vârste trecute de 70 de ani se confruntă cu un ușor declin cognitiv. Aproape jumătate dintre acestea riscă să dezvolte boala Alzheimer în cinci ani. Pacienții cu Alzheimer trebuie să consume suplimente cu Omega-3 pentru a menține funcțiile memoriei, arată un studiu.

Suplimentele cu Omega-3 luptă împotriva bolii Alzheimer

Cercetătorii au luat 18 pacienți bolnavi de Alzheimer și le-au oferit suplimente cu omega-3, atât dimineața, cât și seara, pe o perioadă de șase luni. În total, pacienții consumau 2.3g de suplimente de omega-3 în fiecare zi. Pe toată perioada studiului, pacienții au fost comparați cu un alt grup de 15 persoane, care funcționau ca grup de control.

Dr Yvonne Freund-Levi, co-autor al studiului, a explicat rezultatele:

„Putem observa că funcțiile memoriei pacienților din grupul care a luat omega-3 sunt stabile, în timp ce ale participanților din grupul de control s-au deteriorat în timp. Asta este ceea ce au arătat testele de memorie”.

Cercetătorii au mai observat și markerii biologici din lichidul cefalorahidian al pacienților, dar acest aspect nu producea nicio diferență între cele două grupuri.

„Nu putem vedea nicio diferență între cele două grupuri atunci când ne uităm la diferiți biomarkeri din mostrele de lichid cefalorahidian”, a continuat cp-autorul studiului.

Acest studiu mic face parte dintr-un program complex la care au luat parte peste 200 de pacienți cu boală Alzheimer. Până acum au descoperit că suplimentele cu omega-3 sunt transferate către creier. În studiul prezent au mai descoperit și că omega-3 a fost asociat biomarkerilor din celulele nervoase deteriorate.

„Chiar dacă datele nu sunt suficiente pentru noi pentru a schimba recomandările pe care le avem pentru pacienți la acest moment, este un material interesant pe baza căruia se pot realiza mai multe cercetări”, a mai spus specialistul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”