Super-alimente sau super-exagerare?

Broccoli, afine, cereale integrale – iată o mini-listă a super-alimentelor ce colcăie de antioxidanţi, despre care se spune că ne asigură o sănătate de fier dacă le includem în alimentaţia zilnică.
Super-alimente sau super-exagerare?

Broccoli, afine, cereale integrale – iată o mini-listă a super-alimentelor ce colcăie de antioxidanţi, despre care se spune că ne asigură o sănătate de fier dacă le includem în alimentaţia zilnică.

Nimic mai fals, spun oamenii de ştiinţă de la London’s Kingston University, care susţin că toată această teorie este o exagerare. E adevărat că există o mulţime de produse naturale foarte bogate în antioxidanţi care, în teorie, ne feresc de multe boli, însă studiile de laborator au demonstrat că doar o mică parte dintre aceste substanţe benefice reuşesc să treacă bariera intestinelor, fiind absorbite în organism.

“Polifenolii au efecte incredibile asupra celulelor, atunci c`nd contactul este direct, aşa cum se înt`mplă în laborator. Dar altfel stau lucrurile c`nd vorbim despre ingerarea acestora odată cu alimentele”, atrag atenţia specialiştii britanici.

 

Diana Suciu

Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața