Suntem şi ceea ce… bem

O nouă cercetare, care va fi prezentată de societatea americană de neurologie la întâlnirea anuală din San Diego, în martie 2013, susţine că băuturile îndulcite - în special, cele de dietă, cu înlocuitori de zahăr - sunt asociate cu un risc crescut de depresie.
  • Publicat:
Suntem şi ceea ce... bem

 

O nouă cercetare, care va fi prezentată de societatea americană de neurologie la întâlnirea anuală din San Diego, în martie 2013, susţine că băuturile îndulcite – în special, cele de dietă, cu înlocuitori de zahăr – sunt asociate cu un risc crescut de depresie.

Asta în timp ce consumul de cafea este legat de un risc mai scăzut de a suferi de depresie. Studiul experţilor a luat în calcul 263.925 oameni cu vârste între 50 şi 71 de ani. Între 1995 şi 1996 le-a fost monitorizat consumul de sucuri, ceai şi cafea.

După 10 ani, cercetătorii s-au interesat care au fost participanţii care au căzut în depresii din anul 2000 încoace. 11.311 cazuri. Au urmat concluziile – oamenii care au consumat mai mult de 4 doze de suc pe zi au avut riscuri cu 30% mai mari de a dezvolta o depresie, faţă de cei care nu consumau sucuri deloc.

Cei care au consumat 4 cafele pe zi au avut un risc cu 10% mai mare în comparaţie cu cei care nu consumă cafea. Sfatul specialiştilor? Să renunţăm la sucuri şi băuturi îndulcite şi să le înlocuim, de pildă, cu cafele amare.

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Ce NU vor să ştie bărbaţii
Ce NU vor să ştie bărbaţii
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân