Sucul de sfeclă roşie, eficient împotriva hipertensiunii arteriale

O cană de 250 de mililitri de suc de sfeclă roşie băută în fiecare zi paote face adevărate minuni pentru sănătatea ta. În special dacă suntem hipertensivi, ne spun specialiştii
  • Publicat:
Sucul de sfeclă roşie, eficient împotriva hipertensiunii arteriale
Nu ocoliţi nici sucul de sfeclă roşie, este bogat în nitraţi, are efecte benefice în cazul pacienţilor suferind de hipertensiune arterială.

O cană de 250 de mililitri de suc de sfeclă roşie băută în fiecare zi poate face adevărate minuni pentru sănătatea ta. În special dacă suntem hipertensivi, ne spun specialiştii.

Potrivit oamenilor de ştiinţă britanici, sfecla roşie reduce considerabil tensiunea arterială, aducând-o la limite normale, singurul efect advers fiind… colorarea urinei în roz, scrie BBC.

Află aici care sunt beneficiile pentru sănătate ale consumului de sfeclă roşie!


Secretul din spatele acestei legume banale este nitratul care se găseşte de regulă în sol, dar care ajunge ulterior în compoziţia plantei.

Nitraţii sunt compuşi des utilizaţi în industria farmaceutică şi sunt recomandaţi pacienţilor cu angină pectorală pentru ameliorarea simptomelor. Cercetătorii britanici afirmă că nitraţii din sfecla roşie se transformă în organism în monoxid de azot. Acest gaz contribuie la relaxarea vaselor de sânge şi menţine tensiunea arterială la cote scăzute.

Magneziul poate regla tensiunea arterială!

Rezultatele sunt favorabile, însă mai este nevoie de multă cercetare pentru a conchide că sfecla roşie poate avea toate aceste efecte pozitive asupra corpului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Mai mult sex, mai puţin stres!
Mai mult sex, mai puţin stres!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân