STUDIU. Diferența de vârstă „ideală” dintre parteneri, pentru a nu ajunge la divorț

  • Publicat:
  • Actualizat:
STUDIU. Diferența de vârstă „ideală” dintre parteneri, pentru a nu ajunge la divorț
Foto: Profimediaimages.ro

Se spune că dragostea e oarbă, dar diferența de vârstă dintre parteneri ar putea dicta dacă relația va rezista probei timpului.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Emory din Atlanta, cu cât diferența de vârstă dintre parteneri este mai mare, cu atât riscul ca relația să nu fie una trainică este mai crescut, scrie independent.co.uk.

După ce au analizat peste 3.000 de persoane, experții au observat că în cuplurile unde diferența de vârstă era de peste 5 ani riscul de despărțire era cu 18% mai mare decât în cuplurile unde partenerii au aceeași vârstă.

Riscul a crescut la 39% în cazul cuplurilor unde diferența de vârstă dintre parteneri era de peste 10 ani și la 95% la cei cu o diferență de peste 20 de ani.

Cercetătorii spun că diferența de vârstă „ideală” dintre parteneri, pentru a nu ajunge la divorț, ar trebui să fie de aproximativ un an.

Totuși, e important de menționat că studiul a fost unul observațional și cu siguranță există și cupluri unde diferența de vârstă nu are niciun impact asupra longevității relației de cuplu.

Un astfel de exemplu este cuplul format din președintele francez Emmanuel Macron (45 de ani) și Brigitte Trogneux (70 de ani).

„Dacă eu aș fi fost cel mai în vârstă, nimeni nu ar fi avut nimic de comentat și nu ar fi spus că nu putem fi împreună. Dar pentru că ea este cea cu 25 de ani mai mare decât mine, multe persoane spun că relația nu va rezista”, a declarat Emmanuel Macron pentru Le Parisien, în contextul obsesiei internaționale ce vizează diferența de vârstă dintre ei.

Cei doi sunt căsătoriți de 16 ani și nu dau semne că ar avea probleme în paradis.

Un alt cuplu în care diferența de vârstă este foarte mare este cel format din actorul Robert De Niro (79 de ani) și Tiffany Chen (45 de ani), instructoare de tai-chi. Cei doi se cunosc din 2015 și sunt implicați într-o relație romantică din 2021, însă au evitat să apară în public împreună.

Actorul a anunțat recent că a devenit tată pentru a șaptea oară.

Și actorul Al Pacino (83 de ani) a anunțat recent că va fi pentru a patra oară tată. El mai are trei copii din două relații anterioare: o fiică cu Jan Tarrant și gemeni cu Beverly D’Angelo.

Iubita actuală a lui Al Pacino, Noor Alfallah (30 de ani), este cu 53 de ani mai tânără decât el. Ea este însărcinată în 8 luni.

Noor Alfallah a mai fost implicată în relații cu bărbați mult mai vârstnici decât ea, cum ar fi, de exemplu, celebrul solist al trupei Rolling Stones, Mick Jagger (78 de ani). Deși s-a speculat că aceasta ar fi avut o relație și cu actorul Clint Eastwood (91 de ani), ea a insistat că sunt doar prieteni de familie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Protecția solară pe înțelesul tuturor