Starea de bine a angajaților – studiu American Psychology Association

Starea de bine a angajaților a devenit o prioritate pentru ei înșiși
  • Publicat:
Starea de bine a angajaților - studiu American Psychology Association

Starea de bine a angajaților este foarte importantă și pentru ei înșiși. Cel puțin asta arată rezultatele sondajului APA 2023 Work in Americ, rezultate ce au confirmat că starea lor de bine este o prioritate foarte mare pentru angajați.

Cultura organizațională a unei companii și valorile promovate influențează foarte mult starea de bine a angajaților. În funcție de aceste valori, compania pune preț pe productivitate, competiție sau, pe de altă parte, pe starea de bine a angajaților.

Este interesant faptul că și angajații au început să-și prioritizeze starea de bine, mai ales după perioada pandemiei când afecțiuni precum depresia ș anxietatea au făcut ravagii printre angajați.

Iată ce cred angajații despre propria lor stare de bine:

92% dintre lucrători au spus că este foarte (57%) sau oarecum (35%) important pentru ei să lucreze pentru o organizație care apreciază starea lor de bine emoțională și psihologică.

92% au spus că este foarte (52%) sau oarecum (40%). %) important pentru ei să lucreze pentru o organizație care oferă sprijin pentru sănătatea mintală a angajaților.

95% au spus că este foarte (66%) sau oarecum (29%) important pentru ei să se simtă respectați la locul de muncă.

95% au spus că este foarte ( 61%) sau oarecum (34%) important pentru ei să lucreze pentru o organizație care respectă granițele dintre timpul de muncă și timpul lor liber.

Din fericire, majoritatea (77%) dintre lucrători au declarat că sunt foarte (36%) sau oarecum mulțumiți (41%) de sprijinul pentru sănătatea mintală și bunăstarea pe care o primesc de la angajatori și mai mult de jumătate (59%) puternic ( 22%) sau oarecum (37%) au fost de acord că angajatorul lor oferă în mod regulat informații despre resursele disponibile de sănătate mintală.

În plus, 72% dintre lucrători au fost ferm (30%) sau oarecum (42%) de acord că angajatorul îi ajută pe angajați să dezvolte și să mențină un stil de viață sănătos.

Așadar, studiul din 2023 al APA arată negru pe alb că echilibrul emoțional, că starea de bine psihică este mult mai prețuită de angajați decât era înainte.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân