Squash – sportul celor rezistenţi!

Nu oricine poate face faţă acestui sport, căci condiţia principală este să fii într-o formă fizică bună şi să ai un grad înalt de rezistenţă la efort.
20.09.2013
Squash - sportul celor rezistenţi!

Nu oricine poate face faţă acestui sport, căci condiţia principală este să fii într-o formă fizică bună şi să ai un grad înalt de rezistenţă la efort.

Nu degeaba se spune că după o oră de squash simţi efectiv că a ieşit „untul din tine”! Îndoiri, fandări, salturi, răsuciri, stretching, iată despre ce e vorba în timpul unui antrenament de aşa-zis tenis la perete.

Cum ne îmbunătăţeşte viaţa?

1. Pentru că presupune mişcare continuă şi viteză, squash-ul este un excelent exerciţiu cardio, care întăreşte inima şi stimulează circulaţia.

2. Efortul depus antrenează aproape toată musculatura corpului, ceea ce înseamnă o tonifiere generală armonioasă.

3. Nu e uşor să îţi păstrezi atenţia pentru o oră, să reuşeşti să îţi coordonezi mişcările cu privirea şi în acelaşi timp să loveşti cu forţă o minge. De unde rezultă că prin antrenament ne putem îmbunătăţi reflexele.

Un alt aspect important, mai ales pentru persoanele care vor să dea câteva kilograme jos este faptul că într-o singură oră de squash se pot pierde până la 1.000 de calorii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Recomandare video
Cancerul de sân la femeile tinere: ce e de făcut?