DIETA de 5 zile care imită POSTUL, dar fără înfometare. Reduce riscul de a face cancer și prelungește viața cu câțiva ani

  • Publicat:
DIETA de 5 zile care imită POSTUL, dar fără înfometare. Reduce riscul de a face cancer și prelungește viața cu câțiva ani

O dietă cu aceleași efecte ca ale postului, dar fără înfometare, poate prelungi cu câțiva ani viața celor ce o adoptă, arată cel mai nou studiu în această direcție.

O echipă de cercetători au descoperit că persoanele care au urmat dieta care imită postul, numită FMD (fasting-mimicking diet) timp de 15 zile de-a lungul a trei luni, și-au redus vârsta biologică cu până la doi ani.

Potrivit Daily Mail, testele pe baza biomarkerilor din sânge au mai arătat că aceștia au avut un risc mai mic de diabet, afecțiuni cardiace și accident vascular.

Ce este dieta FMD?

Dieta FMD presupune să consumi mai puțin de 1000 de calorii pe zi, fiind compusă din alimente cu conținut redus de grăsime, supe, băuturi cu efect energizant și suplimente.

„Este primul studiu care arată că o intervenție în alimentație care nu necesită schimbări permanente de dietă sau alte schimbări ale stilului de viață poate face că oamenii să fie mai tineri din punct de vedere biologic”, a spus Profesorul Valter Longo, biolog în cadrul Universității Southern California din Los Angeles și care a creat dietă.

Scopul dietei urmate în cadrul studiului este acela de a imita efectele unui post negru, care presupune doar consum de apă, dar în același timp să ofere nutrienții esențiali unei bune funcționări.

Citește și: Ce se întâmplă cu corpul tău când ţii post negru?

Cura urmată în studiu a inclus 3 cicluri per 5 zile de dietă FMD

În prima zi subiecții studiului au consumat câte 1100 calorii, iar în următoarele 4 zile au consumat aproximativ 720 de calorii zilnic. Alimentația lor în aceste zile a constat în gustări sănătoase și ceai.

Dieta a fost astfel compusă din:

  • 34% carbohidrați
  • 10% proteine
  • 56% grăsime ÎN PRIMA ZI

IAR ÎN RESTUL ZILELOR din:

  • 7% carbohidrați
  • 9%proteine
  • 44% grăsime.

Studiul a fost efectuat pe femei și bărbați cu vârste cuprinde între 18-70 de ani.

După trei luni, cercetătorii au analizat probe de sânge și rezultatele au fost uimitoare: cei care au urmat dieta FMD au avut un risc mai mic de diabet, inclusiv mai puțină rezistență la insulină și un nivel mai scăzut al zahărului din sânge.

Cercetări precedente au demonstrat că ciclurile de dietă FMD ar putea chiar să scadă factorii de risc pentru cancer

Analize suplimentare au arătat că participanții care au urmat dieta FMD și-au scăzut vârstă biologică cu până la 2,5 ani, în medie.

Mai mult, scanările RMN au arătat și o scădere a grăsimii viscerale, care este asociată cu un risc mai scăzut de sindrom metabolic, factor declanșator pentru numeroase afecțiuni, precum cele cardiace, diabet sau chiar cancer.

FOTP: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân