SIDA a fost învinsă

Americanul Timothy Brown, supranumit "pacientul din Berlin", singura persoană din lume cunoscută până în prezent care s-a vindecat de SIDA, spune că este "dovada vie" a faptului că oamenii pot învinge această boală.
  • Publicat:
SIDA a fost învinsă

Americanul Timothy Brown, supranumit „pacientul din Berlin”, singura persoană din lume cunoscută până în prezent care s-a vindecat de SIDA, spune că este „dovada vie” a faptului că oamenii pot învinge această boală.

După ce a primit o grefă de măduvă osoasă în 2007, pentru a trata leucemia de care suferea, Timothy a încetat să mai ia antiretrovirale şi nu a mai prezentat în organism nici o urmă de infecţie cu HIV.

Medicii care îl îngrijeau au declarat că pacientul s-a vindecat. Grefa de măduvă provenea de la un donator care avea celule imunitare mutante rezistente la HIV.

Sursa: ediţia tipărită a revistei Ce se întâmplă, Doctore?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân