Românul transportat de urgenţă la Spitalul Victor Babeş NU are Ebola

Starea gălăţeanului este relativ bună, însă urmează să fie evaluat în perioada următoare din toate punctele de vedere, pentru a stabili cu certitudine diagnosticul.
Românul transportat de urgenţă la Spitalul Victor Babeş NU are Ebola

Un bărbat în vârstă de 33 ani, din Galaţi, întors pe 18 octombrie din Guineea Ecuatorială, ţară afectată de epidemia Ebola, a fost trimis marţi, de urgenţă, cu o ambulanţă de la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi către Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Aici, medicii au constatat că bărbatul fusese diagnosticat cu malarie în urmă cu ceva timp, însă pacientul s-a externat pe propria răspundere şi s-a întors în Galaţi.

Deoarece pacientul s-a simţit rău şi a prezentat simptome pe care nu le cunoştea, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi,  a solicitat transportarea acestuia la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, pentru investigaţii suplimentare.

Echipajul care a efectuat transportul pacientului suspect de Ebola a respectat întocmai protocolul impus în astfel de situaţii. Acesta a fost echipat cu costume speciale de protecţie, pentru a nu intra în niciun fel de contact cu pacientul.

Rezultatele testelor realizate la Spitalul Victor Babeş au arătat însă că nu există motive de panică, bărbatul nefiind purtătorul virusului Ebola. „Starea gălăţeanului este relativ bună, însă urmează să fie evaluat în perioada următoare din toate punctele de vedere, pentru a stabili cu certitudine diagnosticul” a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Victor Babeş, Simin Florescu.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive