Riscul de pneumonie severă asociată COVID-19, de 14 ori mai mare în cazul fumătorilor

Riscul de complicaţii cauzate de COVID-19 este mult mai crescut în cazul fumătorilor.
  • Publicat:
Riscul de pneumonie severă asociată COVID-19, de 14 ori mai mare în cazul fumătorilor

Seniorii cu afecţiuni cronice reprezintă o categorie predispusă la apariţia complicaţiilor asociate infecţiei cu noul coronavirus.

Un studiu publicat la sfârşitul lunii februarie de savanţii chinezi arată însă că, de fapt, fumătorii sunt cei mai expuşi riscului de apariţie a formelor severe şi de evoluţie către deces ca urmare a infecţiei cu virusul COVID-19.

 

Potrivit acestui raport, printre pacienţii spitalizaţi cu pneumonie severă asociată cu COVID-19, riscul de a dezvolta complicaţii, inclusiv deces, a fost de 14 ori mai mare printre fumători. 

Alţi factori despre care s-a constatat că pot duce la evoluţia infecţiei cu noul coronavirus în forme mai severe, precum pneunomia, au fost: febra crescută, insuficienţa cardiacă, nivelul scăzut al albuminei şi cel crescut al proteinei C reactive. Aceste informaţii vor fi folosite pentru îmbunătăţirea protocoalelor de tratament în ceea ce priveşte infecţia cu virusul COVID-19.

Drept urmare, renunţaţi la acest viciu, dar nu uitaţi nici de măsurile de prevenţie: spălaţi-vă corect pe mâini, nu vă atingeţi faţa cu mâinile neigienizate, evitaţi aglomeraţia şi persoanele care prezintă simptome ale unei infecţii respiratorii acute!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan