Reflexoterapia, remediul excelent împotriva circulaţiei periferice defectuoase

Studiile recente arată că reflexoterapia poate fi remediul natural super eficient împotriva acestor dureri musculare.
Reflexoterapia,  remediul excelent împotriva circulaţiei periferice defectuoase

Nu reuşeşti să scapi de durerile de la ultima tură de jogging? Studiile recente arată că reflexoterapia poate fi remediul natural super eficient împotriva acestor dureri musculare.
Reflexoterapia constă în aplicarea presiunii pe anumite puncte strategice de pe suprafaţa mâinilor,  picioarelor sau urechilor şi care poate reduce intensitatea durerilor cu până la 40%. De asemenea, reflexoterapia poate fi la fel de eficientă ca şi medicamentele antiinflamatoare, folosite împotriva durerilor, sugerează un alt studiu realizat de aomenii de ştiinţă britanici.

Reflexoterapia se aseamănă din mult puncte de vedere cu acupunctura, mai ales în ceea ce priveşte modul de acţionare, numai că, în loc de ace, se foloseşte strategia de apăsare a unor puncte reflexogene care stimulează zone specifice din organism.
Co-autoarea acestei cercetări spune că tratamentul are capacitatea de a stimula producţia de morfină, care ajută la eliberarea de endorfine din măduva spinării şi creier, care sunt recunoscute pentru rolul lor benefic asupra ameliorării durerilor şi care asigură o mai bună-dispoziţie.

În plus, prin masaj se facilitează circulaţia sanguină şi transportul toxinelor spre organele de eliminare şi detoxifiere, astfel că ajută la remodelarea corporală şi la un mai bun sistem digestiv.

Există însă şi efecte secundare ale reflexoterapiei, care sunt totuşi reacţii perfect normale şi care nu ar trebui să ducă la întreruperea tratamentului, printre acestea numărându-se stările de vomă, greaţa, diareea şi ameţelile.

Sursa: health.com
 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Bacteria care va învinge cancerul
Bacteria care va învinge cancerul
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă