Recomandări de week-end: concerte, spectacole, expoziţii, târg de carte

Mult aşteptatul musical ”We will rock you”, alături de ”Home Alone” de Zoli Toth sunt două dintre spectacolele HOT ce au loc în Bucureşti în aprilie.
Recomandări de week-end: concerte, spectacole, expoziţii, târg de carte
Loredana debutează în musicalul ”We Will Rock you” foto PR

Ce se mai întâmplă în Capitală din punct de vedere cultural şi artistic timp de o săptămână? Iată câteva recomandări – musicalul We Will Rock bazat pe muzica Queen (CSÎD a participat la una dintre repetiţii şi se anunţă spectaculos), evenimente din cadrul Zilelor Turciei la Muzeul de Artă al României,  Zoli Toth este One Man Show iar pasionaţii de literatură SF se pot întâlni la un târg dedicat.

Zilele Turciei 6, 7 aprilie

Concert Uğur Isık – 6 aprilie, ora 19:00, Muzeul Naţional de Artă al României  – Sala Auditorium
Culorile unice ale Anatoliei au inspirat fără încetare oamenii acestor pământuri iar artistul turc Uğur Isık invită ascultătorii pe meleagurile pline de poveste prin muzica sa unică, ieşită din tiparele clasice ale violoncelului, dar care nu alterează structura autentică a operelor.
Expoziţie dedicată Turciei  – 6 – 7 aprilie, Muzeul Naţional de Artă al României – Sala Auditorium
În aceste două zile, Turcia se va putea descoperi cu toate simţurile – prin gastronomie, muzică, culori, artă şi prin jocuri turceşti, exerciţii de limbă turcă. De asemenea, este amenajată şi o zonă de networking şi întâlniri de afaceri.
Detalii facebook.com/yeebukres/.

Musicalul  We Will Rock You 10, 11, 12 aprilie Sala Palatului, Bucureşti

Loredana, Răzvan Vasilescu, Adrian Nour, Lucian Ionescu, adolescenta Mara Captaru şi Emil Rengle printre artiştii pe care-i veţi vedea pe scenă într-un spectacol incendiar.
Fanii trupei Queen pot vedea în aprilie un musical de excepţie montat pentru prima dată în România în regia lui Răzvan Mazilu: We Will Rock You, o poveste despre controlul tehnologiei şi efectele ei malefice într-un viitor nu foarte îndepărtat.
În montarea în premieră pentru ţara noastră a libretului lui Ben Elton pe hiturile trupei Queen o vom putea vedea pe Loredana în Killer Queen, CEO-ul corporaţiei GlobalSoft care a preluat controlul întregii lumi şi a interzis muzica live. Omul ei de încredere este Khashoggi – şeful serviciilor secrete, interpretat de actorul Adrian Nour.
Lucian Ionescu şi Mara Captaru vor fi tinerii care se opun sistemului şcolar creat de GlobalSoft, Galileo şi Scaramouche, în două roluri emoţionante despre doi adolescenţi care odată cu prima dragoste descoperă şi puterea de a-şi afirma libertatea şi autenticitatea.
Primele reprezentaţii We will rock you au loc pe 10, 11 si 12 aprilie la Sala Palatului, urmând ca spectacolul să aibă şi un turneu naţional, precum şi reprezentaţii în toamnă, la Bucureşti.
Biletele pot fi găsite pe iabilet.ro şi la casa de bilete a Sălii Palatului. Detalii facebook.com/wewillrockyouromania/

One man show Zoli Toth – Home Alone, 12 aprilie, Arcub 


Artistul percuţionist Zoli TOTH a pornit în turneu cu un show exploziv – Home Alone. Pe 12 aprilie, la ora 20:00 va ajunge din nou în Bucureşti, la ARCUB. Iată cum prezintă artistul noul proiect: “Am crescut înconjurat de muzică. Şi aşa am ajuns să o aud şi ascult oriunde: în zumzetul primăverii, farfuriile scăpate pe jos în bucătărie sau în agitaţia oraşului. Am fost trup şi suflet parte din proiecte care m-au format ca om, în primul rând, şi apoi ca artist. Cel mai probabil mă ştiţi din Sistem, dar numele meu este legat şi de Dosarele Bach, Titanum sau Cantus Mundi. Am trecut de la clasic la experimental, fără să încetez nicio clipă să iubesc începutul: simfoniile, acordurile, muzicalitatea.
Aşa s-a născut Home Alone, un one man show în care îmblânzesc muzica (sau invers) şi o fac să răsune chiar şi din butoaie, tigăi sau jante de maşină, alături de tobe clasice, sintetizatoarea şi vibrafon. Pentru că văd toate sunetele, Home Alone a devenit şi o experienţă vizuală care transpune muzica în culoare şi lumină.
Sunt Zoli Toth. Hai să ne cunoaştem din nou”
Detalii: arcub.ro/eveniment/zoli-toth-home-alone/


Târgul de carte Final Frontier pentru iubitorii literaturii SF – 13, 14 aprilie 2019, Universitatea Dimitrie Cantemir, Bucureşti

Două zile de literatură science-fiction şi fantasy, întâlniri cu scriitori şi prezentarea noutăţilor din domeniu vor da culoare Bucureştiului. În prima zi, invitata specială a evenimentului este scriitoarea Ana-Maria Negrilă – unul dintre cele mai importante nume în literatura science fiction contemporană.

În cea de-a doua zi a târgului au loc întâlniri cu scriitorii George Cornilă, prezent cu un roman SF de inspiraţie distopică şi cyberpunk, şi Mircea Ţara, îndrăgitul autor al seriei Baladele Nlithiei şi creatorul micului dar neînfricatului dragon Blu.
Detalii www.facebook.com/events/347119115905776/
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi
Senior Editor și Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile ... citește mai mult
Recomandare video
Ce simptome dă cancerul de ficat și cum se tratează