Reacția unui francez când soția româncă a început să-și descânte singură de deochi. „Am crezut că mor!” – „Delirai?”

O româncă a detaliat cum a reacționat soțul ei francez când a început să facă un ritual de deochi.
  • Publicat:
Reacția unui francez când soția româncă a început să-și descânte singură de deochi.
Cum a reacționat un francez când soția româncă a făcut un ritual de deochi

În tradiția populară de la noi din țară auzim de foarte multe ori despre deochi și descântece. De regulă, stările de rău, amețelile sau durerile de cap pot fi provocate de asemenea „blesteme”. Așa s-a întâmplat și în cazul unei românce, căsătorită cu un bărbat de origine franceză. Femeia a început să-și descânte, dar ritualul l-a șocat pe partenerul ei francez.

Cum a reacționat un francez când soția româncă a făcut un ritual de deochi

În poporul românesc se spune că deochiul este, de fapt, un ‘furt’ de energie, provocat de o privire invidioasă, de laudă sau admirativă. Sunt multe persoane care cred în deochi și chiar cunosc ritualuri de descântece pentru a-l îndepărta.

Citește și: 5 motive pentru a purta argint. Metalul are efecte remarcabile asupra stării de spirit și beneficii uimitoare pentru organism

La noi în țară ritualul deochiului este des folosit, însă în străinătate, aceste metode nu sunt văzute cu ochi buni. O româncă a povestit că partenerul ei de origine franceză a fost șocat când a văzut-o cum își descântă singură de deochi.

Femeia și-a descântat singură

Mi-a fost atât de rău odată, de am crezut că mor. Eu făcusem insolație, dar ca orice român adevărat am zis că sigur sunt deocheată pentru că se uita una la mine așa de urât și m-am gândit că aia m-a deocheat de rea ce este. Acum am încercat să-i explic partenerului care-i treaba cu deochiul, era seară și destul de târziu.

Ideea este că eu am vrut să o sun pe bunica mea, să-mi zică de deochi, dar era grav, ca noi vorbim doar pe video și ea începea cu cana cu apă, cu chibrituri… Dacă vedea francezul așa ceva era rău de tot. N-am mai sunat-o, dar am zis eu acolo niște rugăciuni, încet așa. Ăsta se uita așa la mine cu niște ochi, nu înțelegea ce se întâmplă. Era șocat, dar mie îmi era atât de rău că nici nu voiam să mă gândesc”, a povestit românca, conform stiridiaspora.ro.

Bărbatul a rămas speriat de gesturile femeii

Întregul proces de deochi l-a lăsat pe francez bulversat și extrem de speriat. A doua zi, bărbatul a întrebat-o pe româncă dacă nu cumva a visat urât.

„A doua zi s-a trezit și mi-a zis „băi, tu ai fost foarte rău aseară că ai avut febră, delirai și îmi ziceai să-ți fac într-un fel pe mână și nu știu… Tu îți mai amintești ceva? I-am răspuns că normal că îmi amintesc și că nu deliram. Asta e ceva normal în România. El m-a întrebat de ce nu am sunat un doctor, nu așa e normal? El susținea în continuare că este ceva foarte ciudat”, a mai completat femeia.

Sursa foto: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being
Recomandări:
Misterul unei boli infecțioase. Cazurile s-au dublat într-un an
Misterul unei boli infecțioase. Cazurile s-au dublat într-un an
Coaja de banană, folosită ca „botox natural” | Ce spun specialiștii
Coaja de banană, folosită ca „botox natural” | Ce spun specialiștii