5 motive pentru a purta argint. Metalul are efecte remarcabile asupra stării de spirit și beneficii uimitoare pentru organism

  • Publicat:
5 motive pentru a purta argint. Metalul are efecte remarcabile asupra stării de spirit și  beneficii uimitoare pentru organism
Sursa foto: envato

Dacă până acum credeai că rolul bijuteriilor din argint este unul pur estetic, iată câteva motive suprinzătoare pentru care ar trebui să le prețuiești mai mult. 

5 motive pentru a alege argintul

În comparație cu aurul, argintul este un metal accesibil și mai rezistent în timp. Bijuteriile realizate din acest metal prețios sunt mereu la mare căutare și sunt apreciate indiferent de ocazie.

Citește și: Aurul, secretul ingrijirii pretioase a pielii

Dacă ai nevoie de motive în plus pentru a purta argint, iată-le! Beneficiile argintului se întind dincolo de estetică!

Argintul are cea mai redusă toxicitate

Dintre toate metalele, argintul se bucură de cel mai redus nivel de toxicitate. Mai mult, acesta poate fi și extrem de benefic pentru sănătate, întrucât ionii de argint care intră în piele sunt un real antibiotic natural, întărind sistemul imunitar.

Bijuteriile din agint au beneficii uimitoare pentru organism

Se spune că încă din cele mai vechi timpuri, argintul a fost un metal care a condus energia lunii. Potrivit specialiștilor în astfel de interpretări, argintul încetinește îmbătrânirea, reduce tensiunea arterială și normalizează activitatea inimii. 

Citește și: Obiectele din argint și sănătatea ta: beneficiile miraculoase ale acestui metal frumos și prețios

Argintul vindecă rănile

Este foarte eficient în cazul infecțiilor și acționează ca antibioc natural. În Egiptul Antic, chirurgii de la vremea respectivă obișnuiau să sutureze rănile pacienților cu fire de argint. 

Argintul este utilizat în confecționarea instrumentelor medicale

Argintul este folosit chiar și azi, în stomatologie, pentru confecționarea protezelor sau la realizarea pivoților endodontici.

Argintul te scapă de „deochi”

Purtarea unui pandantiv sau a unui bănuț din argint în portofel te apară de energiile negative. Mai mult, argintul are efecte remarcabile și asupra stării de spirit. Întărește emoțiile, stimulează activitatea cerebrală, calmează nervozitatea excesivă, stresul, iritabilitatea și migrenele.

Surse: Silver Chic, Wonther, The Pink Velvet

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: