Povestea Simonei, tânăra de 35 de ani care a încercat să învingă cancerul cu un tratament naturist: Mă urmărește și azi regretul că nu am mers la doctor la timp

  • Publicat:
Povestea Simonei, tânăra de 35 de ani care a încercat să învingă cancerul cu un tratament naturist: Mă urmărește și azi regretul că nu am mers la doctor la timp
Sursa foto: captura

Simona a aflat că se confruntă cu cancerul, însă a ales să urmeze un tratament naturist. Când a ajuns, însă, la medic, acesta i-a dat o veste tulburătoare: tânăra avea deja multiple metastaze cerebrale, oculare și osoase.

Povestea tinerei care a încercat să stopeze cancerul cu tratamentele naturiste de pe internet

Alegerea unui tratament alternativ este o practică uzuală în România, însă un aspect care vă poate salva viața este comunicarea deschisă și onestă cu medicul curant.

”La 35 de ani am aflat că am cancer. Am fost diagnosticată cu cancer mamar într-un stadiu incipient la vremea aceea și cu șanse mult mai mari de vindecare, dacă mergeam la timp la medic.

Nu am mers la timp la medic pentru că m-a luat groaza, teamă, teama că voi muri de la chimioterapie, teama că tratamentele care sunt la noi îmi pot face foarte mult rău și mă vor omorî, groaza că voi păți ceva rău foarte repede, și am hotărât ca o vreme să încerc alte variante, variante naturiste, variante care nu implicau chimioterapie, radioterapie.

Cred că am stat aproximativ un an până am avut și mi-am făcut curajul să mă duc la un medic oncolog. În acest an cancerul a avansat și când am ajuns la medicul oncolog deja am ajuns cu metastaze, metastaze osoase, tumori la cap și la ochi, de gradul 3 și 4”, a spus Simona intr-un interviu pentru Antena 3 CNN.

Medicii avertizează în această direcție: tratamentele pentru cancer NU TREBUIE folosite niciodată după ureche!

”Tratamentele naturiste ar trebui poate să fie asociate tratamentelor care sunt dovedite a fi eficiente în boli. Tratamentele naturiste nu trebuie să înlocuiască tratamentele care sunt demonstrate științific că sunt eficiente. Acest lucru poate duce la întârzierea inițierea tratamentului și poate duce la o progresie a bolii.

Eficiența tratamentului cred că este o combinație între efectul medicamentului și efectul emoțional pe care îl are această relație medic-pacient. Trebuie ca pacientul să fie conștient că ceea ce medicul prescrie este bazat pe niște studii clinice clare”, a explicat medicul oncolog Raluca Pătru.

”Eu nu am văzut în 40 de ani de oncologie un pacient oncologic vindecat prin medicină naturistă”, atrage atenția și dr. Mircea Savu, medic primar oncologie medicală.

Simona acum regretă alegerea făcută și faptul nu a ajuns la timp la medic.

”Mă gândeam că o să mă vindec pe alte căi. Am încercat până într-o zi când viața mi-a bătut la ușă și mi-a spus că ceva nu este bine.

Mi-am dat seama că nu este calea bună. Hai să încercăm și altfel. M-a urmărit regretul și mă urmărește și în ziua de astăzi că nu am mers la doctor la timp, lucrez la asta cu un psihoterapeut”, mai spune Simona.

Mai mult, tânăra acceptă cu greu diagnosticul, dar și faptul lucrurile se vor schimba radical în viața sa.

”Este foarte greu să accept diagnosticul. Cuvântul cancer este cuvântul pe care nimeni nu ar dori să îl audă în viața lui. Cred că mi-a fost greu să recunosc că am cancer. Adică eu am cancer, nu sunt răcită, nu am altă problemă, am cancer. Cred că m-a speriat atât de tare cuvântul încât m-a dus într-o stare de inconștiență, încât eram în stare să fac orice să mă vindec, orice tratament după ureche, după ce mai citesc, după ce mai aud de la lume. Ceea ce nu a fost ok”, explică tânăra.

”Acceptarea diagnosticului este una foarte dificilă. Vedem asta nu doar în cazul cancerului, vedem asta și în cazul diverselor boli incurabile. Este greu să accepți că lucrurile se vor schimba definitiv și radical în viața ta.

Cel mai important este, în momentul în care ai primit diagnosticul, să începi să te obișnuiești cu ideea și să începi să gestionezi viața. Acceptându-l, devine mai ușor de gestionat. Luptându-te cu el, opunându-te lui, este ca și cum te opui unei schimbări care vine în viața ta. Atâta vreme cât te lupți cu ea, ea nu o să se integreze în viața ta”, a explicat și Maria Coman, psiholog, la Antena 3 CNN.

Citește și: Medicii, uluiți. „Cea mai tânără pacientă diagnosticată până acum” – Femeie de 22 de ani din Suceava, la spital cu infarct miocardic

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân