Medicii, uluiți. „Cea mai tânără pacientă diagnosticată până acum” – Femeie de 22 de ani din Suceava, la spital cu infarct miocardic

O tânără în vârstă de 22 de ani din Suceava este cea mai tânără pacientă diagnosticată până acum cu infarct miocardic.
  • Publicat:
Medicii, uluiți.
Foto: shutterstock

O tânără în vârstă de 22 de ani din Suceava este cea mai tânără pacientă diagnosticată până acum cu infarct miocardic, după un astfel de episod, scrie Ziare.com.

Tânăra a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava cu durere toracică intensă, cu greață și vărsături, vineri, 13 octombrie, scrie Monitorul de Suceava. Din fericire, medicii au reușit să o salveze.

În urma investigațiilor, medicii au identificat modificări specifice pe electrocardiogramă, care ulterior i-au condus către diagnosticul de infarct miocardic, o problemă frecvent întâlnită la pacienții în vârstă.

„Aceste cazuri sunt foarte rare la această grupă de vârstă. În această situație cel mai probabil cauza a fost originea anatomică diferită a arterei coronare drepte (origine înaltă), dar bineînțeles că trebuie excluse și alte cauze pe parcursul zilelor următoare.Este cea mai tânără pacientă diagnosticată cu infarct miocardic de până acum. A mai fost un astfel de caz la o tânără de 29 de ani, dar care avea un factor de risc major, era mare fumătoare”, a declarat dr. Paul Turcoman, medic cardiolog intervenționist.

Infarct miocardic: semne și simptome

De obicei, în urma unui efort apare o durere localizată în mijlocul pieptului, o durere severă. Respirația devine dificilă, iar durerea iradiază spre umeri şi braţe.

Dacă aceste simptome durează de peste 20 de minute, este cazul să sunaţi urgent la 112. Infactul poate fi indolor şi tot ce simte pacientul este doar sufocarea, respiraţia dificilă, instalată brusc. Alterori infarctul se poate manifesta cu pierderea bruscă a stării de conştienţă (sincopă). Un control cardiologic devine necesar la bărbaţii de peste 55 ani şi la femeile de peste 60 de ani.

CITEȘTE AICI MAI MULTE DESPRE INFARCTUL MIOCARDIC.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân