Primul dispozitiv de testare a glicemiei fără înțepătură, disponibil din 2023

  • Publicat:
Primul dispozitiv de testare a glicemiei fără înțepătură, disponibil din 2023
Sursa foto: University of Newcastle

Adio, ace, bun-venit, testare a glicemiei fără înțepătură! Cel târziu în 2023, persoanele diabetice nevoite să își măsoare zilnic glicemia, chiar de mai multe ori pe zi, vor avea la dispoziție un device non-invaziv pentru testarea glicemiei, la fel de fiabil precum testele de sânge din deget.

Acest dispozitiv este dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Newcastle din Australia, iar suma totală investită este de 6,3 milioane de dolari.

Pentru pacienții cu diabet de tip 1 sau 2, această nouă metodă de testare a glicemiei este o veste mult așteptată, care încheie era acelor înfipte în degete.

Cum funcționează dispozitivul de testare a glicemiei fără înțepătură

Având forma unei gume de mestecat sau a unui stick de memorie, dar mult mai subțire, banda de testare a glicemiei este acoperită cu o enzimă numită glucoză oxidază, care reacționează în contact cu saliva și măsoară nivelul glicemiei.

Ulterior, rezultatele obținute pot fi vizualizate într-o aplicație pe smarphone sau sunt stocate în cloud.

Profesorul Paul Dastoor, șeful echipei care a dezvoltat acest device, spune că și alte boli pot fi diagnosticate cu ajutorul acestui test simplu de salivă, printre care COVID-19, alergiile sau chiar anumite forme de cancer.

În video de mai jos poți vedea exact modalitatea simplă de testare a glicemiei cu ajutorul acestui dispozitiv original.

Sursa: https://www.newcastle.edu.au/newsroom/featured/needle-free-diabetes-test

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Biorezonanța Asyra: cum funcționează și ce beneficii are