Povestea gravidei cu transpirația albastră: „Medicii au crezut că glumesc când le-am spus că mă transform într-un personaj din Avatar”

  • Publicat:
Povestea gravidei cu transpirația albastră: „Medicii au crezut că glumesc când le-am spus că mă transform într-un personaj din Avatar”
Sursa foto: Capturi Youtube&TikTok/Instagram

Transpirația albastră a adus-o la disperare pe Keisha Sethi, o femeie de 24 de ani însărcinată în 9 luni, scrie cotidianul TheSun.

Când au auzit-o pe femeie spunând că se transformă într-un personaj din Avatar pentru că are transpirația albastră, medicii au crezut că glumește și au lăsat-o fără răspuns la problema ei. Keisha a postat un video pe TikTok în care le-a împărtășit fanilor ei îngrijorarea, sperând să găsească o explicație.

Mă simțeam ca o caracatiță care împrăștie cerneală

Când era în luna a șaptea de sarcină, femeia a observat că cearșafurile, pernele, pijamalele și colacul de WC sunt pătate de transpirație albastră.

Nu înțelegeam de ce pătez totul. Mă simțeam ca o caracatiță care împrăștie cerneală. Eram îngrozită. Credeam că e ceva în neregulă cu bebelușul, așa că am sunat la spital. Medicii au crezut că glumesc când le-am spus că mă transform într-un personaj din Avatar pentru că am transpirația albastră. Au spus că nu au mai auzit așa ceva, spune Keisha în clipul video de pe TikTok.

Pentru că medicii nu i-au oferit niciun răspuns legat de acest simptom ciudat, femeia a apelat la „doctor Google” și la fanii ei de pe TikTok, în speranța că cineva care s-a confruntat cu așa ceva o va ajuta și pe ea să găsească soluția și cauza.

Ea a citit pe internet că transpirația albastră poate fi o reacție la modificările hormonale din timpul sarcinii.

@fitnesswithkeisha Mama’s has anyone experienced this? Does it affect baby in any way? – I did call the maternity helpline but they said they’ve not heard of it & weren’t really helpful😭 ⁣ ⁣ I feel like a squid 🦑 ⁣ ⁣ #weirdpregnancysymptoms #pregnancysymptoms #chromhidrosis #bluesweat #pregnancylife #pcospregnancy #fyp #foryou ♬ Who Told You (feat. Drake) – J Hus

Transpirația colorată – de ce apare? 

Sudoarea colorată sau cromhidroza, cum o numesc medicii, este transpirația roșie, maronie, gri, violacee sau albăstruie, care poate apărea la nivelul pleoapelor, sânilor, axilelor și, ocazional, pe mâini și membre.

Cromhidroza poate fi cauzată de ingestia sau absorbția anumitor substanțe – precum bacterii producătoare de pigmenți –, de exsudarea sângelui în glandele sudoripare sau de microorganisme ce produc colorații, prezente în aceste glande.

După ce a postat clipul video pe TikTok, mai multe femei au comentat că și ele s-au confruntat cu transpirația albastră în sarcină.

Din fericire, simptomul ciudat a dispărut la fel de brusc precum a apărut, adică peste noapte.

Keisha spune că e nevoie de mai multă popularizare a fenomenului, astfel încât femeile care trec prin această experiență să ceară ajutor și să primească răspunsuri de la medici.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân