Povestea dramatică a lui Mathias, băiatul de 14 ani care a rămas fără mâini și picioare după ce a ajuns la spital cu simptome de gripă

Mathias Uribe a prezentat simptome similare gripei și răcelii, care au devenit în scurt timp mortale. Părinții au luat decizia dificilă de a-i amputa toate membrele.
  • Publicat:
Povestea dramatică a lui Mathias, băiatul de 14 ani care a rămas fără mâini și picioare după ce a ajuns la spital cu simptome de gripă
Foto: Facebook

Un băiat în vârstă de 14 ani, pianist, a avut ambele mâini și picioare amputate pentru a rămâne în viață, după ce a ajuns la spital cu simptome de gripă. Mathias Uribe a prezentat simptome similare gripei și răcelii, care au devenit în scurt timp mortale. Părinții au luat decizia dificilă de a-i amputa toate membrele.

Edgar și Catalina Uribe au spus că încă văd un viitor în care fiul lor își poate folosi picioarele să alerge și mâinile să cânte din nou la pian, dar până atunci se bucură că este încă în viață.

„Acum, pentru mine, este foarte greu să mă uit la acele filmulețe, dar în același timp când ma uit la el mă gândesc că este aici”, a spus mama băiatului.

În ultimele două luni, Mathias s-a recuperat la Monroe Carrel Junior Children’s Hospital, Vanderbilt, după ce a fost diagnosticat cu pneumonie și sindrom de șoc toxic produs de streptococ, făcând stop cardio-respirator.

Pentru a-i salva viața, Mathias a fost conectat la oxigenarea cu membrană extracorporală (ECMO) timp de două săptămâni.

„Circulația sangvină nu ajungea în toate extremitățile, motiv pentru care i-au amputat toate membrele”, a povestit tatăl lui potrivit Mirror. „Când am ajuns acolo le-am spus medicilor să nu folosească cuvântul „amputare” și să-i spună „îndepărtare”, a completat Catalina.

Dr. Katie Boyle, unul dintre medicii care au încercat să-i salveze viața băiatului a spus că afecțiunea de care suferă este foarte rară și că nu prea întâlnești așa ceva.

„Este extrem de rară. Atunci când faci gripă te confrunți cu o infecție bacteriană. Dar chiar și ala, majoritatea copiilor nu se îmbolnăvesc atât de rău cum i s-a întâmplat lui Mathias”, a explicat specialistul.

Medicul a mai spus că părinții nu puteau face nimic pentru a preveni acest eveniment, însă le recomandă să-și vaccineze copiii și să-i monitorizeze atunci când răcesc, să vadă dacă fac febră, nu pot consuma lichide sau refuză să se trezească.

Dacă aceste simptome apar, copilul trebuie dus de urgență la spital. Mathias a trecut până acum prin sute de intervenții, iar echipa lui medicală încă mai este nevoită să facă alte intervenții.

Mama lui Mathias a avut o conversație cu fiul ei în care i-a spus că va avea o viață minunată.

„Vei merge la MIT (Massachusetts Institute of Technology). Vei putea face tot ce vrei să faci. Nu ai limite pentru că ești aici, Mathias, ești aici”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân