Peste 50% dintre români cred că noul coronavirus a fost creat în laborator

Care este adevărul despre noul coronavirus: a fost sau nu creat în laborator?
31.03.2020
Peste 50% dintre români cred că noul coronavirus a fost creat în laborator

Mai bine de jumătate dintre români sunt de părere că virusul SARS-CoV-2, noul tip de coronavirus care ameninţă întreaga planetă, a fost creat într-un laborator, iar 92% dintre ei cred că România va intra într-o criză economică fără precedent. Citeşte aici care este adevărul despre noul coronavirus: a fost sau nu creat în laborator?

Aceste date au fost date publicităţii de Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde, care a realizat interviuri telefonice pe un eşantion de 950 de persoane, în perioada 28-29 martie 2020.

De asemenea, potrivit Avantgarde, doar 58% dintre persoanele chestionate au declarat că au încredere în sistemul sanitar din România.

La întrebarea „de unde vă luaţi informaţiile legate de criza COVID-19”, persoanele chestionate au răspuns, în proporţie de 70%, „televiziuni”, în vreme ce doar 12% dintre respondenţi îşi iau informaţiile din presa online.

O altă întrebare care a adunat 74% din răspunsurile afirmative ale persoanelor chestionate a fost următoarea: „Dumneavoastră personal credeţi că Uniunea Europeană putea lua măsuri mai eficiente prin care să prevină extinderea virusului în Europa?”

Peste 80% dintre respondenţi se declară îngrijoraţi de direcţia în care se îndreaptă ţara şi 92% cred că România se va confrunta cu o criză economică de proporţii ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Studiul integral privind percepţia publică despre COVID-19 este disponibil aici.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și vă aduce zilnic informații despre diverse ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Alina Gheorghe: Adevărul despre statul prea mult la calculator