O femeie însărcinată a murit la spitalul din Bacău. Maria s-a plâns că are dureri crunte! Soțul ei face acuzații grave la adresa medicilor

Femeia era gravidă în luna a patra.
  • Publicat:
O femeie însărcinată a murit la spitalul din Bacău. Maria s-a plâns că are dureri crunte! Soțul ei face acuzații grave la adresa medicilor

Caz absolut șocant la spitalul Județean Bacău, după ce o femeie însărcinată în patru luni a murit la nici 24 de ore de la internare. Sarcina i se oprise din evoluție și acuza dureri crunte. Povestea femeii pare trasă la indigo cu cea a Alexandrei Ivanov, tânăra lăsată să moară în chinuri la spitalul din Botoşani. Iată detaliile înfiorătoare! 

Gravidă moartă la spitalul din Bacău

Maria, o tânără însărcinată în luna a 4-a, a decedat la spitalul județean din Bacău, în urmă cu mai bine de două săptămâni. Femeia de 38 de ani ajunsese la unitatea medicală cu dureri puternice și febră mare, iar fătul pe care îl purta în pântece era deja mort. Ar fi așteptat mai bine de 12 ore să fie dusă în sala de operație. A doua zi, familia a fost anunţată că a decedat. Femeia era la a doua inseminare in vitro, după ce prima sarcină a pierdut-o în urmă cu șapte luni. Maria își dorea enorm să devină mămică!

A fost operată după 12 ore de agonie

Înainte de a ajunge la spital cu dureri abdominale, frisoane și febră, femeia de 38 de ani a fost la un control ginecologic, în urma căruia s-a stabilit că sarcina evolua în în parametri normali. A doua zi de la consult, Maria a început să se simtă foarte rău și a decis să meargă la prima oră la spitalul din Bacău.

A fost examinată la Urgențe, însă sarcina era oprită din evoluţie. Pentru că avea dureri mari, ea a rămas internată. După amiază, starea ei de sănătate s-a agravat, iar medicii au decis să o opereze. Din păcate, intervenția chirurgicală a avut loc la bine de 12 ore de la internare.

În timpul operației, doctorii au decis să-i scoată și colecistul, pentru că era destul de inflamat. Ulterior, femeia a fost dusă la Secția ATI în stare deosebit de gravă. La câteva ore, femeia a intrat în stop cardio-respirator, dar a fost resuscitată. Al doilea stop cardio-respirator i-a fost, însă, fatal.

Citește și: De ce a murit, de fapt, Alexandra. Raportul INML în cazul gravidei de 25 de ani din Botoșani

Poliția a deschis o anchetă în acest caz

În prezent, poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Reprezentanții unității medicale au precizat că pacienta a fost monitorizată cât timp s-a aflat în spital. Maria a murit de septicemie.

„În prezent, cazul este în anchetă penală desfășurată de Poliția Bacău. Medicina legală a efectuat necropsia și a emis certificat constatator preliminar al decesului și s-au recoltat probe care sunt în lucru la medicina legală Iași. Deocamdată nu avem o cauză a acestei evoluții fulminante spre gravitatea pacientei. Pacienta a fost preluată de specialiști de la primul moment al prezentării în secțiile noastre și tot timpul a fost monitorizată, s-a intervenit terapeutic în funcție de starea pacientei. Evoluția a fost fulminantă spre gravitate, ceea ce a dus la deces,” a precizat Aurelia Țaga, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău, pentru Digi24.

Familia acuză medicii de malpraxis

În schimb, familia ei a depus deja plângeri la Colegiul Medicilor, dar și la Spitalul Județean de Urgență Bacău. Soțul femeii a precizat că doctorii au crezut inițial că are o cădere psihică și au ignorat-o câteva ore, deși se plângea că are dureri mari!

Ovidiu, partenerul de viață al tinerei din Bacău, face declarații cutremurătoare: ”Mi-au spus că au monitorizat-o și că așteptau să se facă bine. Dar Maria nu avea cum să se facă bine…”.

Mi-a comunicat Maria că din trei medici, ea spunea că are o problemă, o doare abdomenul și trei medici au spus că are o cădere psihică. Din păcate, Maria a murit. Cel puțin medicul care a fost de gardă la secția chirurgie ATI, care a fost medic de gardă în noaptea aia, mi-a dat niște explicații, care, în momentul ăla, mai tare m-au băgat în ceață, nu era nimic concret, foloseau doar termeni medicali. Chiar nu puteam să stau să caut pe Google fiecare cuvânt. Doctorul care a operat-o de parascopie, care a luat decizia să o opereze, acuza inclusiv că ar fi fost ceva patologic și că biologia nu o putem controla noi, a declarat partenerul femeii, pentru DIGI24. 

Sursa foto: Facebook

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan