Motivele pentru care ne curge nasul deşi nu suntem răciţi | Medic: „Orice rinoree care durează mai mult de două, trei săptămâni trebuie să tragă un semnal de alarmă…”

  • Publicat:
Motivele pentru care ne curge nasul deşi nu suntem răciţi | Medic:

Numită popular şi nas înfundat, rinoreea este un simptom extrem de des întâlnit, atât la copii cât şi la adulţi şi apare de regulă, odată cu instalarea unei răceli, viroze, alergii sau odată cu declanşarea sinuzitei. 

Secreţia lichidă din nas poate fi un simptom asociat cu gripa sau cu răceala, însă există multe alte situaţii în care această rinoree poate apărea. Iată câteva dintre acestea!

Rinoreea: simptome, cauze

Cele mai cunoscute simptome ale răcelii

  • nas înfundat
  • gât care jenează
  • strănut
  • febră slabă

Cauze pentru care ne poate curge nasul

  • iritații din mediu
  • rinită non-alergică
  • temperaturi scăzute
  • gripă
  • sinuzită
  • răceală

Dr. Bogdan Popescu, despre motivele pentru care ne curge nasul chiar dacă nu suntem răciţi

Învitat în cadrul rubricii Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, medicul Bogdan Popescu a vorbit despre motivele pentru care nasul curge chiar dacă nu suntem răciţi.

„Nasul când curge, curge din multe motive. În afară de răceala banală, există niște situaţii, precum alergiile.

Pacientul trebuie să facă niște teste de provocare alergică, pentru că doar aşa putem pune în evidenţă faptul că acesta este alergic. În plus, pacienții care fumează au o inflamație cronică a mucoasei nazale. Aceştia pot avea rinoree.

Orașul este un mediu poluat, deci ne curge nasul tuturor cam tot timpul. Totodată, variația de temperatură poate duce la inflamaţia nasului. Prin urmare, când nasul este inflamat, el curge.”, a spus Dr. Bogdan Popescu, potrivit Antena3 CNN.

Orice rinoree care durează mai mult de două, trei săptămâni trebuie să tragă un semnal de alarmă şi să ne trimită la medic

„Chiar și vara sunt diferite cauze care ar trebui să ne tragă un semnal de alarmă. Dacă secreţia îşi schimbă culoarea, adică nu mai este translucidă sau albicioasă, atunci avem un semnal de alarmă. Dacă coloraţia se schimbă şi devine gălbuie, verzuie, cenușie, asta înseamnă o suprainfecție bacteriană în majoritate absolută a cazurilor.

Orice rinoree care durează mai mult de două, trei săptămâni trebuie să tragă un semnal de alarmă şi să ne trimită la medic.

Igiena nasului este foarte importantă pentru calitatea vieții. În al doilea rând, un nas sănătos ne asigură și niște plămâni sănătoși, ceea ce poate părea paradoxal.

Partea de suflat a nasului este foarte bună pentru că aşa eliminăm impuritățile, dar trebuie făcut într-un anumit fel, în sensul în care nu trebuie suflat nasul cu ambele nări deodată, ci pe rând. Ideal este să nu forțăm când suflăm pentru că ne crește presiunea în nas şi astfel să ne poate curge sânge din nas”, a încheiat medicul.

Citeşte şi: Nas înfundat: de ce apare această senzație și cum poate fi diminuată?

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: