Noaptea în care cel mai probabil nu vei putea dormi

...este cea de duminică, sugerează un sondaj realizat pe un eşantion reprezentativ de 3.000 de adulţi. Potrivit răspunsurilor oferite de cei chestionaţi, s-a constatat că 2 persoane din 5 întâmpină dificultăţi în a adormi în noaptea de duminică iar peste 70% dintre participanţi au recunoscut că durează mai bine de 30 de minute până să reuşească să închidă un ochi.
21.06.2013
Noaptea în care cel mai probabil nu vei putea dormi

…este cea de duminică, sugerează un sondaj realizat pe un eşantion reprezentativ de 3.000 de adulţi.

Potrivit răspunsurilor oferite de cei chestionaţi, s-a constatat că 2 persoane din 5 întâmpină dificultăţi în a adormi în noaptea de duminică iar peste 70% dintre participanţi au recunoscut că durează mai bine de 30 de minute până să reuşească să închidă un ochi.

Deci, ce poate cauza această tulburare de somn tocmai în condiţiile în care duminica este zi liberă şi nu ar trebui să avem nicio grijă?

Explicaţia o oferă specialistul în somnologie Michael Breus: “în primul rând există o ruptură în rutina zilnică, mai exact suntem obişnuiţi să dormim mai mult vinerea şi sâmbăta, iar duminica organismul nu este la fel de “obosit” pentru a se odihni, iar o a doua cauză ar putea fi reprezentată de stresul zilei de luni, care ne aşteaptă cu multe responsabilităţi la serviciu”.

Cel mai indicat lucru pentru a preveni astfel de dificultăţi este să dormim în fiecare noapte, indiferent de ce zi a săptămânii vorbim, între 7-9 ore, niciodată mai mult, niciodată mai puţin, pentru că această perioadă este suficientă pentru corp să se energizeze.

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea