Motivul ÎNSPĂIMÂNTĂTOR pentru care să NU stai pe telefon când mergi la toaletă

Știm cu toții că folosirea telefonului la toaletă este o modalitate eficientă de a face ca timpul să treacă mai repede, dar din păcate, medicii avertizează că ar putea reprezenta un risc de a dezvolta hemoroizi.
  • Publicat:
Motivul ÎNSPĂIMÂNTĂTOR pentru care să NU stai pe telefon când mergi la toaletă
Foto: shutterstock

Știm cu toții că folosirea telefonului la toaletă este o modalitate eficientă de a face ca timpul să treacă mai repede, dar din păcate, medicii avertizează că ar putea reprezenta un risc de a dezvolta hemoroizi. Atunci când petreci mai mult timp pe toaletă cresc șansele să te confrunți cu această afecțiune dureroasă.

Milioane de oameni sunt afectaţi de hemoroizi, care se manifestă prin dilatarea şi mărirea venelor situate la nivelul canalului anal şi al anusului. Aceştia pot atinge dimensiuni supărătoare şi se pot exterioriza sau fisura, rezultând dureri insuportabile şi sângerări.

În primele zile pot fi asimptomatici, dar ulterior, pot produce disconfort și chiar agonie. În unele cazuri sunt necesare cremele pentru a ameliora durerea, mâncărimea sau inflamațiile sau chiar tratament pentru a trata constipația.

Statul pe telefon la toaletă, obiceiul care duce la apariția hemoroizilor

Atunci când petreci prea mult timp la toaletă apare presiunea, care contribuie la inflamarea țesutului hemoroidal, care la rândul său este cauza apariției sângelui în jurul rectului și anusului, ceea ce duce la prezența hemoroizilor. Forma toaletei pune presiune asupra rectului și anusului, iar astfel venele se umflă.

Când stai prea mult pe toaletă apare prolapsul rectal, o afecțiune în care apare protuzia, prin anus, a rectului, adică a ultimei secțiuni a intestinului gros. Este cel mai des întâlnită în rândul copiilor sau a vârstnicilor și poate apărea atunci când petreci prea mult timp la toaletă, pe telefon.

Pentru a evita aceste riscuri ar trebui să limitezi perioadele extinse petrecute pe toaletă și, mai ales pe telefon. Trebuie să adopți obiceiuri mai sănătoase care să te ajute să reduci șansele de apariție a hemoroizilor. Ideal este să nu stai mai mult de 10 minute pe toaletă.

Atenție la condițiile sanitare! Pot produce hemoroizi

Atunci când folosești telefonul la toaletă nu este deloc igienic și poate fi un magnet pentru bacterii. Studiile arată că telefoanele mobile pot fi un mediu excelent pentru germeni și bacterii, iar expunerea la aceștia poate duce la apariția infecțiilor tractului urinar, durerilor abdominale, diareei și a altor infecții.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân