Maratonul Vaccinării anti-COVID în București. Unde vă puteți vaccina non-stop, fără programare, doar cu buletinul

  • Publicat:
  • Actualizat:
Maratonul Vaccinării anti-COVID în București. Unde vă puteți vaccina non-stop, fără programare, doar cu buletinul
Sursa foto: Facebook RO Vaccinare

Maratonul Vaccinării anti-COVID se va desfășura de vineri până luni, între 7 și 10 mai, la Sala Palatului și la Biblioteca Națională din București. Mai mulți medici cunoscuți au anunțat deja că vor participa activ la acest maraton, respectiv vor ajuta la administrarea vaccinului împotriva COVID-19. 

Medicul pediatru Mihai Craiu, dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul psihiatru Gabriel Diaconu și dr. Ionuț Poeană sunt doar câțiva dintre medicii cunoscuți care vor fi prezenți la maratonul vaccinării anti-COVID din București. Lor li se vor alătura aproximativ 1.200 de voluntari, medici, asistenți medicali, rezidenți și studenți la Medicină.

Vaccinul utilizat pentru Maratonul Vaccinării de la București este cel produs de compania Pfizer, fiind autorizat pentru toate persoanele cu vârsta de peste 16 ani.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din București, Ordinului Asistenților Medicali din București, Societatea Studenților la Medicină București și Societatea Multidisciplinară a Medicinilor Rezidenți, Primăria Capitalei, DSP și Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Mă gândesc cu speranță și optimism la momentul în care vor putea merge copiii liniștiți la școală, fără pericole majore. Pentru ei sau pentru profesorii lor. În acest scop m-am implicat, alături de foarte mulți alți voluntari in marele efort de organizare (foarte multe organizații sub egida UMF Carol Davila) al Maratonului Vaccinării, ediția București 7-10 mai 2021. Accesul este liber, fără programare, pentru toate persoanele nevaccinate anterior, care nu au o boală cu febră la momentul actual, a scris medicul pediatru Mihai Craiu pe pagina sa de Facebook.

Dr. Valeriu Gheorghiță: „Vaccinez pentru Romania!” 

Sunt onorat că astăzi am prilejul să fiu în mijlocul românilor și să pun umărul pentru ajungerea la normalitate, într-un mediu favorabil și sigur. M-am alăturat personalului medical implicat în acest Maraton al revenirii la normalitate. Cu mândrie, fac parte din echipa personalului vaccinator de la fluxul 11, Sala Palatului, a scris pe pagina de Facebook RO Vaccinare dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.

??? „Vaccinez pentru Romania!” dr. Valeriu Gheorghiță

”Sunt onorat că astăzi am prilejul să fiu în mijlocul românilor…

Posted by RO Vaccinare on Friday, 7 May 2021

Dr. Gabriel Diaconu: „Vine o zi când vom încheia lupta asta. Dar până atunci mai avem de trudit”

Și medicul psihiatru Gabriel Diaconu participă la Maratonul Vaccinării anti-COVID de la București, la Sala Palatului, sâmbătă, 8 mai, de la ora 8 dimineața.

Ea și el, niciun păcat originar, niciun șarpe, niciun măr interzis.

Doar România, 2021. Și o discuție scurtă, înainte…

Posted by Gabriel Diaconu on Saturday, 8 May 2021

Sunt atâtea lucruri pe care le-am suferit. Sunt atâtea suferințe pe care le-am auzit, citit, ori scris în anul ăsta care s-a scurs în umbra COVID. M-am gândit că nu-i gest mai frumos, mai uman, mai cinstit decât să mă uit în ochii unui om care se uită la mine. Are ce să vadă acolo. Vreau să știe că cine-i va administra vaccinul e unul care-a pierdut.

Ca mine sunt mii de alți medici, asistente, paramedici, infirmiere care au trebuit să continue a lucra și după ce moartea le-a vizitat familia. Oferim viață. Speranță. Drum la liman. Numai noi știm cât am pătimit, doctori, bolnavi, familiile lor pentru ca momentul ăsta să vină.

E în sufletul fiecăruia, o știu, dorința de bine. Uneori doar o umbră la copacul temerilor. Și mie îmi e frică. Mi-a mai fost. Va mai fi. Dar una e ce face ea cu mine, alta e ce am să fac eu din ea.

Dacă ne ajutați, vom putea vaccina în acest weekend, la București, câteva zeci de mii de oameni. Poate că e mult. Poate puțin. Dar la cât calvar a fost, e pasul demn înainte.

Vine o zi când vom încheia lupta asta. Dar până atunci mai avem de trudit. Pentru cei vii, pentru cei ce sunt, dar și pentru cei care s-au dus de lângă noi prea devreme. Înainte de a muri, vom trăi din nou, a scris medicul Gabriel Diaconu pe pagina sa de Facebook.

Când nu știi ce să faci cu mâinile la pozat. În fine ce vreau să vă zic e că de azi până luni, la Sala palatului și la…

Posted by John Smith on Friday, 7 May 2021

Maratonul Vaccinării la București pune în mișcare autobuzele pe timpul nopții

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a anunțat că pe parcursul celor 3 zile ale maratonului vaccinării la București vor circula mai multe autobuze pe timpul nopții.

Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare începând de vineri, la ora 16:00, și până luni, la ora 8:00. Împreună cu STB, am convenit să extindem și noaptea circulația autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 și 368, pentru a facilita transportul bucureștenilor la centrele de vaccinare și înapoi spre casă, a scris primarul general pe Facebook.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân