Mâinile la control! Brăţara inteligentă care te dă de gol dacă nu te speli corect pe mâini

În Statele Unite se înregistrează anual peste 2 milioane de cazuri de infectii dobândite în spitale, se arată într-un raport al Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor. În acest context, oamenii de şiinţă au dezvoltat un dispozitiv original, o brăţară, care depistează cine s-a spălat temeinic pe mâini şi cine a sărit peste această etapă.
05.04.2013
Mâinile la control! Brăţara inteligentă care te dă de gol dacă nu te speli corect pe mâini

În Statele Unite se înregistrează anual peste 2 milioane de cazuri de infectii dobândite în spitale, se arată într-un raport al Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor. În acest context, oamenii de ştiinţă au dezvoltat un dispozitiv original, o brăţară, care depistează cine s-a spălat temeinic pe mâini şi cine a sărit peste această etapă.

Majoritatea infecţiilor se transmit prin intermediul mâinilor asistentelor, doctorilor şi personalului medical care umblă cu echipamente pe suprafaţa căror există milioane de bacterii şi virusuri extrem de periculoase.

Gadgetul funcţionează pe bază de senzori care măsoară cât timp petrece posesorul brăţării spălându-se pe mâini sau cât dezinfectant a folosit.
De asemenea, brăţara este setată să vibreze o dată – pentru a semnala că utilizatorul s-a spălat corect pe mâini, şi de trei ori- pentru a avertiza că rezultatul spălării este unul nesatisfăcător.
Dispozitivul poate fi achiziţionat direct de pe site-ul IntelligentM.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și vă aduce zilnic informații despre diverse ... citește mai mult
Recomandare video
Top 5 alimente sănătoase care îngrașă