Mâinile la control! Brăţara inteligentă care te dă de gol dacă nu te speli corect pe mâini

În Statele Unite se înregistrează anual peste 2 milioane de cazuri de infectii dobândite în spitale, se arată într-un raport al Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor. În acest context, oamenii de şiinţă au dezvoltat un dispozitiv original, o brăţară, care depistează cine s-a spălat temeinic pe mâini şi cine a sărit peste această etapă.
Mâinile la control! Brăţara inteligentă care te dă de gol dacă nu te speli corect pe mâini

În Statele Unite se înregistrează anual peste 2 milioane de cazuri de infectii dobândite în spitale, se arată într-un raport al Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor. În acest context, oamenii de ştiinţă au dezvoltat un dispozitiv original, o brăţară, care depistează cine s-a spălat temeinic pe mâini şi cine a sărit peste această etapă.

Majoritatea infecţiilor se transmit prin intermediul mâinilor asistentelor, doctorilor şi personalului medical care umblă cu echipamente pe suprafaţa căror există milioane de bacterii şi virusuri extrem de periculoase.

Gadgetul funcţionează pe bază de senzori care măsoară cât timp petrece posesorul brăţării spălându-se pe mâini sau cât dezinfectant a folosit.
De asemenea, brăţara este setată să vibreze o dată – pentru a semnala că utilizatorul s-a spălat corect pe mâini, şi de trei ori- pentru a avertiza că rezultatul spălării este unul nesatisfăcător.
Dispozitivul poate fi achiziţionat direct de pe site-ul IntelligentM.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate