Vârsta potrivită pentru ca bebeluşul să înceapă să meargă

...este undeva între 8 luni şi jumătate şi 20 de luni. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă elveţieni, care au monitorizat 222 de copii în primii doi ani de viaţă.
Vârsta potrivită pentru ca bebeluşul să înceapă să meargă

…este undeva între 8 luni şi jumătate şi 20 de luni. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă elveţieni, care au monitorizat 222 de copii în primii doi ani de viaţă.

Adeseori se întâmplă ca părinţii să se îngrijoreze atunci când observă că al lor copil nu dă semne că ar vrea să meargă până la vârsta de un an, perioadă în care majoritatea bebeluşilor încep să facă primii paşi. Aceştia consideră că, cu cât mai târziu vor începe să meargă copiii, cu atât sunt mai susceptibili să dobândească afecţiuni de natură cognitivă sau dificultăţi în mobilitate.


Rezultatele obţinute de către specialişti calmează aşadar temerile părinţilor şi întăresc ideea că nu există nicio legătură între momentul primilor paşi în viaţă şi inteligenţa odraslelor pe parcursul timpului.


Dacă, totuşi, se observă o întârziere mai mare de 20 de luni în dobândirea abilităţilor de deplasare, se impune o investigaţie medicală mai amănunţită, pentru a se descoperi eventualele piedici care stau în calea paşilor micuţului.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată