Protejează-ţi vederea! Elimină depunerile de colesterol cu ajutorul unor picături de ochi speciale

În viitorul apropiat, ştiinţa ar putea să ne pună la dispoziţie nişte picături de ochi inovatoare care ar putea să prevină instalarea unor tulburări de vedere specifice bătrâneţii, cea mai frecventă dintre acestea fiind degenerescenţa maculară, principala cauză a orbirii în rândul persoanelor de peste 55 de ani.
Protejează-ţi vederea! Elimină depunerile de colesterol cu ajutorul unor picături de ochi speciale

În viitorul apropiat, ştiinţa ar putea să ne pună la dispoziţie nişte picături de ochi inovatoare pentru a preveni instalarea unor tulburări de vedere specifice bătrâneţii, cea mai frecventă dintre acestea fiind degenerescenţa maculară, principala cauză a orbirii în rândul persoanelor de peste 55 de ani.

Printre factorii de risc ce contribuie la apariţia acestei afecţiuni oculare se numără vârsta, fumatul, ereditatea, dar şi regimul alimentar dezechilibrat, care are drept consecinţă nivelul îngrijorător de crescut al colesterolului rău din organism. Astfel de depuneri de colesterol sunt extrem de nocive pentru sănătate, putând afecta organele vitale, precum inima, ficatul sau plămânii, dar şi vederea.

Experimentele pe animale de laborator au arătat deja că există o legătură incontestabilă între pierderea vederii şi nivelul crescut de colesterol.
De asemenea, cu ajutorul cobailor a fost studiată evoluţia problemelor de vedere a acestora la administrarea unor picături care conţineau substanţe cu rol de reglare a genei ABCA1, care ajută la îndepărtarea rapidă a colesterolului din zona respectivă şi împiedică creşterea vaselor de sânge.

Printr-un astfel de tratament ar putea fi redus numărul de cazuri care au de suferit în urma efectelor secundare ale statinelor, medicamente utilizate pentru scăderea nivelului de colesterol, iar experţii se vor putea concentra doar pe zonele cu probleme.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele din sfera ORL
Recomandări:
Cine nu are această măsură la blugi riscă să dezvolte diabet
Cine nu are această măsură la blugi riscă să dezvolte diabet
1 din 5 hipertensivi nici nu știe că are valori tensionale crescute
1 din 5 hipertensivi nici nu știe că are valori tensionale crescute