Provocările vârstei de 30 de ani

Fiecare vârstă cu frumuseţea sa. Cu avantajele sale. Cu bune şi cu rele. La 20 de ani, o femeie este precum un boboc, frumos însă fragil. La 30 de ani i se deschide prima petală şi viaţa abia începe. Frumuseţea atinge apogeul deoarece încrederea în sine atinge noi culmi.
  • Publicat:
Provocările vârstei de 30 de ani

Fiecare vârstă cu frumuseţea sa. Cu avantajele sale. Cu bune şi cu rele. La 20 de ani, o femeie este precum un boboc, frumos însă fragil. La 30 de ani i se deschide prima petală şi viaţa abia începe. Frumuseţea atinge apogeul deoarece încrederea în sine atinge noi culmi.

La conferinţele despre frumuseţe şi congresele de medicină anti-aging la care am participat în ultima perioadă, se vorbeşte despre schimbarea semnificaţiei vârstelor: “30 este noul 20”, “vârsta este doar un număr”, “80 este noul 50” şi despre speranţa de viaţă ce creşte. Totodată rolul femeii devine tot mai important la nivel mondial de la an la an.

Chiar şi în societăţile în care religia şi tradiţia nu încurajează femeile să lucreze. Îmi aduc aminte mereu cu plăcere de zecile de tinere din Egipt şi Iordania pe care le tot întâlnesc la congresele despre care vă spuneam. Sunt fericite pentru că sunt utile familiei şi societăţii în care trăiesc. Şi, nu în ultimul rând, sunt fericite pentru că având propriile venituri nu mai sunt atât de dependente de soţi.

Ele sunt un simbol. Sau Natalie, pe care am cunoscut-o de curând în Israel, are 9 copiii şi lucrează ca make-up artist. Din considerente religioase, ea nu poate arăta podoaba capilară decât soţului, însă din respect pentru munca sa poartă perucă.

Dacă acum trei decenii, vârsta la care o tânără devenea mamă era 20 acum multe femei amână naşterea primului moştenitor încă un deceniu. Se simt mai pregătite!? Dacă întrebi femei care au trecut ca vârstă de acest prag care este vârsta lor preferată, majoritatea vor alege 30.

Vârsta magică

Până la 30 de ani, o femeie are timp să se descopere pe sine însăşi şi să experimenteze atât relaţiile cu sexul opus, cât şi cu semenii. Acum înţelege că fără comunicare nimic bun nu se poate întâmpla nici în familie, nici în carieră.

Nu mai are inocenţa de la 20 de ani, însă nici aceleaşi temeri. Poate că iau apărut primele riduri de expresie însă relaxarea cu care se priveşte în oglindă compensează. În plus, pentru ce sunt cremele anti-rid?

Dacă până acum se fâstâcea în alegerea celor mai bune decizii, acum experienţa şi instinctul (da, instinctul feminim) o ajută să ia decizii favorabile. Se spune că viaţa sexuală abia acum începe, libidoul unei femei atinge cote maxime.

Numeroase studii arată că prin comparaţie, la 30 de ani numărul femeilor care se bucură de orgasm este mai mare decât al celor de 20 ani care ating extazul. Este o vârstă la care contează mai mult ca niciodată ceea ce mănânci, căci acele 5 procente cu care rata metabolismului scad an de an se simt.

Mai puţină mâncare, mai multă mişcare

Îmi amintesc de Lucia, din Bruxelles, care îmi spunea acum 5 ani că la 30 de ani chiar nu îţi mai permiţi să mănânci dulciuri pentru că se depun instant. Pe atunci, zâmbeam. Acum mă încrunt! Mai mult decât atât, grăsimea se distribuie altfel, parcă este mai pufoasă.

Kilogramele în plus se depun mai uşor şi pleacă mai greu. Însă, o femeie sigură pe sine ştie să transforme micile suplicii (regim alimentar sănătos, sport) în plăcere. Sporturile recomandate la această vârstă sunt: aerobic, jogging, tae-bo, kango-jumps.

Este vârsta la care multe descoperă plăcerea spa-urilor, a masajului şi a vacanţelor relaxante. Calitatea începe să primeze din ce în ce mai mult decât cantitatea. Nu mai e nevoie de 5 parfumuri, ci doar de unul. Dar bun!

La această vârstă femeile privesc problemele cu maturitate, înţelepciune şi eleganţă. Îmi amintesc de Suzana din Belgrad, care avea 30 de ani în timpul conflictelor armate din ţara sa. “Aveam multe examene în acea perioadă. Chiar dacă era război, zi de zi mă îmbrăcam elegant, mă machiam, purtam ruj roşu şi luam note maxime. Acesta a fost modul meu de a înfrunta războiul.”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Noutăţi cosmetice în luna aprilie
Noutăţi cosmetice în luna aprilie
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”