Legatura dintre durerile de cap severe și obiceiurile alimentare

Deși există numeroși factori care te fac susceptibil la migrene, un nou studiu arată că obiceiurile alimentare pot declanșa episoadele severe.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Legatura dintre durerile de cap severe și obiceiurile alimentare
Foto: shutterstock

Durerile de cap nu sunt deloc plăcute, mai ales atunci când sunt intense, de durată și frecvente. Migrenele pot fi incredibil de dureroae, mai ales că ele vin la pachet și cu stările de greață. Deși există numeroși factori care te fac susceptibil la migrene, un nou studiu arată că obiceiurile alimentare pot declanșa episoadele severe sau chiar să le înrăutățească pe cele deja existente.

Diete care pot provoca migrene severe, din cauza carențelor

În studiul publicat în Nutritional Neuroscience, s-a descoperit că 1,838 din 8,953 participanți care au fost implicați în chestionarul realizat de Sănătatea Națională și Examinarea Nutriției, din perioada 1999-2004, erau persoane care sufereau de migrene. Cercetătorii au examinat dacă există o legătură între dietă și migrene sau dureri de cap, iar descoperirile arată că participanții cu malnutriție ușoară, moderată sau severă se confruntau mai des cu dureri de cap intense. Astfel, s-a descoperit că participanții care sufereau de dureri de cap și migrene severe aveau deficite de vitamine și nutrienți precum fibre, acid folic, riboflavine, seleniu, potasiu și magneziu, dar și vitamina A, vitamina B6, vitamina B12, vitamina C și vitamina K.

Pe de altă parte, participanții care consumau mai multă cafea și ciocolată riscau să sufere de migrene severe. Migrenele pot fi declanșate de glicemia scăzută, care apare atunci când există un interval mare de timp între mese, dacă se sare peste mesele principale sau dacă renunți la grupe alimentare majore, în special carbohidrați.

Dietele vegane, vegetariene sau chiar dietele ketogenice pot fi responsabile pentru deficitul de minerale și vitamine.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân