La 117 ani a învins COVID-19 și a sărbătorit cu vin roșu și șampanie

Cea mai în vârstă persoană în viață din Europa și cel mai probabil a doua cea mai în vârstă persoană din lume a supraviețuit în fața COVID-19.
17.02.2021
La 117 ani a învins COVID-19 și a sărbătorit cu vin roșu și șampanie
Cea mai în vârstă persoană în viață din Europa și cel mai probabil a doua cea mai în vârstă persoană din lume a supraviețuit în fața virusului COVID-19

Cea mai în vârstă persoană în viață din Europa și cel mai probabil a doua cea mai în vârstă persoană din lume a supraviețuit în fața COVID-19 și a sărbătorit împlinirea vârstei de 117 ani, într-o manieră europeană: cu multă șampanie și vin roșu. Pe lista alimentelor care o ajută în privința longevității se numără și bacon, whiskey și ouăle.

Sora André, cea mai longevivă persoană în viață din Europa

Sora André s-a născut în Lucile Randon în 1904. Măicuța de origine franceză locuiește acum la Catedrala St. Catherine din Toulon, iar luna trecută a fost una destul de îngrijorătoare în momentul în care rezidenții au început să se infecteze cu noul coronavirus: 81 din 88 de persoane au intrat în contact cu virusul, inclusiv sora André. 11 dintre ei au decedat. Sora André s-a confruntat cu simptome ușoare, iar aniversarea celor 117 ani a fost una cu fast după ce a câștigat lupta cu COVID-19.

”Îmi spunea mereu ”Nu îmi este frică de Covid pentru că nu-mi este frică de moarte, așa că oferă dozele mele de vaccin celor care au nevoie””, povestește pentru Times David Tavella, managerul de comunicare al catedralei.

Petrecerea a început cu foie gras, urmat de vin roșu- ”Ea bea vin roșu. Este unul dintre secretele ei pentru longevitate”, spune Tavella pentru Associated Press. Mai târziu, după ce a dormit la prânz, s-a bucurat de desert și un pahar de șampanie.

”M-am bucurat foarte, foarte, foarte mult”, a spus sora André după aniversare. ”Pentru că i-am întâlnit pe cei pe care îi iubesc și i-am mulțumim Raiului pentru că mi i-a dat”. De asemenea, a menționat că nu are planuri pentru aniversarea celor 118 ani pentru că ”Nu voi mai fi aici anul viitor”, a spus sora André. Dar purtătorul de cuvânt susține că ”spune asta de 10 ani”.

Recomandare video
Dr. Răzvan Stavri, SANADOR: cum se tratează eventrația sau hernia incizională