Invincibilă, la 102 ani! A învins COVID-19 de două ori, gripa spaniolă și cancerul

Angelina Friedman, femeia în vârstă de 102 ani, a învins în lupta cu noul coronavirus, gripa spaniolă și cancerul. Află povestea femeii din New York.
  • Publicat:
Invincibilă, la 102 ani! A învins COVID-19 de două ori, gripa spaniolă și cancerul
Invincibilă, la 102 ani! A învins virusul COVID-19 de două ori, gripa spaniolă și cancerul

O femeie din New York, care a supraviețuit gripei spaniole în 1918, de data aceasta a triumfat în fața noului coronavirus. De două ori! Angelina Friedman, femeia în vârstă de 102 ani, a cărei recuperare remarcabilă în fața COVID-19 a făcut furori în acest ani, a reușit să supraviețuiască după ce a fost infectată cu noul coronavirus pentru a doua oară, după ce a aniversat 102 ani, informează fiica ei.

”Nu numai că a învins virusul COVID-19 la 101 ani, dar l-a învins și la 102”, a spus Joanne Merola pentru WPIX potrivit Health.

A câștigat lupta cu COVID-19 la 102 ani

Merola a menționat că a primit un apel în luna octombrie de la North Westchester Restorative Therapy and Nursing Center, centrul în care mama ei locuiește, pentru a o informa că femeia a fost testată pozitiv pentru a doua oară. Veștile au venit la șase săptămâni după ce femeia a fost diagnosticată cu noul coronavirus, care reprezintă un risc major pentru adulții trecuți de 65 de ani.

”A avut simptome- febră, tuse seacă. S-au gândit totuși că poate are gripă”, a mai spus Merola.

Rezidenții și angajații centrului au început și ei să se îmbolnăvească, iar rezidenții în vârstă au fost puși în izolare. Mai târziu, în luna noiembrie, ”mama invincibilă” a fost testată negativ.

”Nu este cea mai în vârstă persoană care a supraviețuit COVID-19, dar ar putea fi cea mai în vârstă persoană care a învins pentru a doua oară în lupta cu virusul”, a spus fiica bătrânei.

Gripa spaniolă și lupta cu cancerul

Este a doua pandemie pe care Angelina Friedman o trăiește. În urmă cu 102 ani, mama acesteia i-a dat naștere în timă ce se afla pe o navă dinspre Italia în drum spre New York. Moartea ei a venit în urma pandemiei de gripă spaniolă din 1918, care potrivit Centrului de Prevenție și Control a ucis peste 50 de milioane de oameni. Angelina Friedman a fost diagnosticată cu COVID-19 în martie, după ce a fost internată la spital pentru o procedură medicală minoră. După o săptămână de stat în spital, înainte de a fi transferată la azil a stat în izolare până pe 20 aprilie, când a fost testată negativ de COVID-19.

Potrivit fiicei sale, mama ei a câștigat până și lupta cu cancerul. Pe lângă asta, este singura rămasă în viață din cei 11 frați și surori.

”Mama mea este o supraviețuitoare. A supraviețuit avorturilor, sângerărilor interne și cancerului. Ea și tatăl meu au avut cancer în același timp. El nu a reușit”, a povestit fiica femeii de 102 ani.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”