Invazie de căpușe în București din cauza temperaturilor neobișnuite. Medicii specialiști tratează deja primii pacienți

  • Publicat:
Invazie de căpușe în București din cauza temperaturilor neobișnuite. Medicii specialiști tratează deja primii pacienți

Sezonul căpușelor a început mai devreme anul acesta, avertizează medicii. Pacienți au început să ajungă și în spitalele de boli infecțioase din cauza acestui fapt, fie că vorbim de Institutul Matei Balș sau Victor Babeș.

Bucureștiul, amenințat de invazia de căpușe din cauza temperaturilor neobișnuite

La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”, ajung deja într-o gardă, patru sau cinci pacienți din cauza mușcăturilor de căpușe.

Pentru a evita căpușele, specialiștii recomandă să te îndepărtezi de zonele cu iarbă deasă. De asemenea, un repelent de insecte este un instrument bun pentru a ține căpușele la distanță.

Medicii recomandă să-ți verifici întregul corp după ce ai fost afară în zonele cu iarbă și să-ți faci duș imediat, astfel încât să poți îndepărta de pe suprafața corpului orice căpușă ce n-a reușit să-ți pătrungă încă pielea. Dacă găsești, însă o căpușă atașată în piele, iata AICI ce ai de facut!

Citește și: Muşcătura de căpuşă, o situaţie des întâlnită în acest sezon. Ce boli poate cauza

Primele tratamente împotriva căpușelor au fost aplicate în capitală

Reprezentanții Primăriei Capitalei au transmis că au aplicat deja primele tratamente împotriva căpușelor.

Specialiștii atrag atenția că ne-am putea confrunta cu un sezon mai agresiv tocmai pentru că avem parte de temperaturi neobișnuite.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: