Inima unui bărbat s-a transformat în PIATRĂ. Afecțiunea medicală extrem de rară de care suferea

Inima unui bărbat a devenit de piatră la propriu! Incredibil ce descoperire au făcut medicii legiști!
  • Publicat:
Inima unui bărbat s-a transformat în PIATRĂ. Afecțiunea medicală extrem de rară de care suferea

În Goa, India, medicii au fost uimiți când au găsit un bărbat inconștient într-un parc, fără o cauză aparentă a morții. Însă autopsia a dezvăluit că inima bărbatului se calcificase, transformându-se efectiv în piatră.

Dr. Bharat Sreekumar, unul dintre medicii implicați, a explicat că inima bărbatului era neobișnuit de grea.

„Niciodată nu am întâlnit un caz medical ca acesta,” a spus Dr. Sreekumar.

„După ce am îndepărtat inima în timpul autopsiei, am observat că era mult mai grea decât o inimă normală. Disecarea acesteia a fost dificilă, deoarece nu se tăia ușor.”

Cum s-a format inima de piatră

După deschiderea ventriculelor, suprafața endocardială a ventriculului stâng părea complet calcificată. În mod normal, când o inimă se întărește, acest lucru este asociat cu o afecțiune numită fibroza endomiocardică (EMF). Potrivit Organizației Naționale pentru Tulburări Rare, EMF este o boală progresivă care poate transforma structura inimii, înlocuind țesutul normal cu țesut fibros dur.

În acest caz, însă, boala nu a fost responsabilă pentru starea bărbatului.

„Această condiție este un fenomen foarte rar și foarte puține cazuri au fost raportate,” a declarat Dr. Sreekumar.

„În acele cazuri raportate, este aproape întotdeauna asociată cu fibroza endomiocardică. În cazul meu, după o examinare microscopică amănunțită, EMF a fost prezentă, dar nu într-o măsură care să justifice o inimă complet fibrozată. Diagnosticul de calcificare endocardială se potrivește perfect – făcând acest caz foarte unic.”

Afecțiunea este un mister pentru cadrele medicale

Nimeni nu știe dacă există cauze subiacente pentru această întâmplare ciudată.

„În prezent, nu există dovezi științifice care să explice cum apare acest fenomen. Etiologia și fiziopatologia acestui fenomen rămân un mister,” a adăugat Dr. Sreekumar.

Colegiul Medical din Goa a publicat o imagine care arată calcificarea inimii bărbatului sub microscop. Bineînțeles, nu s-au distribuit imagini cu bărbatul însuși, iar identitatea acestuia rămâne necunoscută.

„Era un cerșetor văzut hoinărind în zona parcului din Goa. Avea aproximativ 50 de ani,” a spus Dr. Sreekumar.

„Pacientul a fost adus pentru autopsie, deoarece a fost găsit ca persoană neidentificată zăcând într-un parc din Goa. De obicei, în cazul corpurilor neidentificate, nu avem o istorie clinică relevantă sau un diagnostic, nici rude care să ofere o istorie adecvată. Așa că trebuie să excludem orice și toate condițiile care ar fi putut cauza moartea subită, de aceea a fost solicitată autopsia.”

Calcificarea, prin care calciul este depus în țesuturile moi, determinându-le să se întărească, este, de asemenea, responsabilă pentru formarea pietrelor la rinichi și a celor la vezica biliară.

Sursă – https://www.mirror.co.uk/news/world-news/mystery-homeless-man-killed-heart-23527798

Sursă foto – Hodoimg / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc