În pieptul unui om bate acum o inimă de porc modificată genetic. Al doilea transplant istoric realizat în SUA

  • Publicat:
  • Actualizat:
În pieptul unui om bate acum o inimă de porc modificată genetic. Al doilea transplant istoric realizat în SUA
Sursa foto: captura ecran

O inimă de porc a fost transplantată la un om, a anunţat vineri Centrul Medical al Universităţii din Maryland (UMMC), SUA. Este pentru a două oară în istoria medicală când se întâmplă acest lucru, notează CNN.

Intervenție revoluționară: Un nou transplant cu inimă de porc

Lawrence Faucette, un bărbat în vârstă de 58 de ani, veteran al Marinei Militare, a fost cât pe ce să moară din cauza unei insuficiente cardiace, când medicii au intervenit, efectuându-i acestuia un transplant de inimă de porc modificat genetic.

Bărbatul suferea de o boală cardiacă în stadiu terminal. Acesta avea o maladie vasculară periferică preexistentă şi complicaţii cu hemoragii interne care îl făceau neeligibil pentru un transplant de inimă tradiţional, a precizat spitalul în comunicat.

Potrivit CNN, pacientul este al doilea caz din istorie supus unei asemenea acțiuni.

Starea pacientului care a primit transplantul de inimă de la un porc

Spitalul american a mai precizat faptul că primitorul „respiră în prezent pe cont propriu, iar inima pare să funcţionează bine fără asistenţă din partea unor dispozitive de susţinere”.

Deși următoarele săptămâni vor fi critice pentru pacientul în vârstă de 58 de ani, medicii se declara mulțumiți de intervenția efectuată, dar și de reacția lui Faucette la organul de porc.

„Cel puțin acum am o speranță și o șansă!”, a spus Faucette într-o înregistrare video realizată înainte de operație.

Potrivit statisticilor, aceeași echipă de medici a efectuat anul trecut primul transplant de acest gen, însă pacientul nu a supraviețuit decât două luni.

Citește și: Premieră în medicină: transplant cu o inimă moartă!

Sursa: CNN

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân