Impresionant! Cum se vede Pământul din spaţiu VIDEO

Deşi doar 543 de oameni au avut ocazia să vadă Terra din spaţiu, acest lucru este acum posibil pentru orice persoană care are acces la internet, prin intermediul experimentului High Definition Earth Viewing.
Impresionant! Cum se vede Pământul din spaţiu VIDEO

Oamenii de ştiinţă au realizat un proiect care permite oricărei persoane să vadă imagini cu Pământul filmate din spaţiu, în timp real.

Deşi doar 543 de oameni (n.r. astronauţii) au avut ocazia să vadă Terra din spaţiu, acest lucru este acum posibil pentru orice persoană care are acces la internet, prin intermediul experimentului High Definition Earth Viewing, scrie Business Insider.

Experimentul a început pe 30 aprilie, iar până în prezent peste 33 de milioane de oameni au privit live imagini cu planeta văzută de pe Staţia Spaţială Internaţională.


Broadcast live streaming video on Ustream

Mai multe camere video sunt ataşate de modulul Columbus de la bordul ISS. Fiecare cameră este îndreptată spre Pământ, iar imaginile sunt transmise în timp real.

Experimentul are însă şi un alt scop: fiecare cameră video se află într-o cutie cu temperratură şi presiune controlată. Scopul experimentului este acela de a observa efectele spaţiului asupra echipamentului şi asupra calităţii imaginilor pe care le produce acesta.

Sursa: Mediafax

Scarlett Johansson, nuntă în secret!
Scarlett Johansson, nuntă în secret!