Gustarea ieftină care reduce factorii de risc ai bolilor cardiovasculare

Ei bine, ai fi surprins să descoperi că ne referim la nuci, o opțiune excelentă, cu o textură crocantă, ideală pentru gustări.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Gustarea ieftină care reduce factorii de risc ai bolilor cardiovasculare
Foto: envato

Dacă ți-am spune că există un aliment anti-aging, care reduce inflamațiile și ajută în procesul de slăbire? Ei bine, ai fi surprins să descoperi că ne referim la nuci, o opțiune excelentă, cu o textură crocantă, ideală pentru gustări. Un nou studiu arată că nucile ajută la reducerea factorilor de risc asociați bolilor cardiovasculare și creșterea cantității de serotonină din organism.

Nucile, gustarea care ajută la reducerea factorilor de risc asociați bolilor cardiovasculare

Studiul a fost publicat recent în jurnalul Nutrients și s-au folosit date care sugerează că dacă optezi zilnic pentru gustări precum nuci, migdale, caju, alune, nuci de macadamia, pecan, de Brazilia sau fistic, poți slăbi și îți poți reduce apetitul și tensiunea arterială.

Mai mult, un al doilea studiu arată că nivelul de serotonină din sânge crește cu până la 60.9% în urma consumului de nuci pe o perioadă de 12 săptămâni și cu 82.2% după o perioadă de 24 de săptămâni. Cu toate astea sunt necesare mai multe cercetări, mai ales că serotonina are un impact major asupra dispoziției și sănătății mentale.

Pe lângă faptul că nucile sunt o sursă excelentă de fibre și grăsimi, cercetările arată că în urma consumului de nuci se reduce formarea cheagurilor de sânge, una dintre principalele cauze de infarct sau accident vascular cerebral. De asemenea, consumul de nuci a fost asociat cu un nivel crescut de serotonină, hormon al fericirii, responsabil pentru îmbunătățirea dispoziției.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân